Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Η ΑΕΚ κυπελλούχος ΕυρώπηςΜπορεί να μην στηρίζω την Α.Ε.Κ., όμως φέτος ήταν η χρονιά του ΑΕΚτζη. Στο ποδόσφαιρο πρωταθλήτρια, στο μπάσκετ κυπελλούχος Ελλάδας και Ευρώπης και φυσικά ταινία αφιερωμένη στην μεγάλη νίκη του 1968. Κι όλα αυτά συμπληρώνοντας 50 χρόνια από την μεγάλη της επιτυχία το 1968. Αν κάποιος ήταν λίγο καχύποπτος θα μπορούσε να πει πως...είναι μια καλοστημένη πλεκτάνη.

Όμως, δεν είμαι καχύποπτος και κυρίως αγαπάω το μπάσκετ. Γι αυτό είδα και τον τελικό του Champions League (αποτυχία ο τίτλος της διοργάνωσης αλλά τέσπα). Όποιος λοιπόν είδε τον χθεσινό αγώνα απόλαυσε ένα παιχνίδι από τα παλιά. Έναν τύπο μπάσκετ που έχει χαθεί από τα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο τύπος του μπάσκετ που δεν σε νοιάζει πόσους πόντους θα φας αρκεί να βάλεις περισσότερους. Αυτή η φιλοσοφία καταλήγει σε ένα παιχνίδι με πολλά καλάθια. Πάρα πολλά καλάθια.

Όπως όμως και ένα All-Star Game που κανένας δεν παίζει άμυνα και τα καλάθια πέφτουν βροχή μπορεί εύκολα να καταλήξει βαρετό ένα τέτοιο παιχνίδι. Και ο χθεσινός τελικός ήταν κοντά σε αυτή τη βαρεμάρα. Όμως η αυτοκτονική Α.Ε.Κ. μας έκανε να θέλουμε να δούμε την συνέχεια. Γιατί έλεγες πως δεν μπορεί να χάσει ένα τέτοιο ματς...

Έφτανε 10 πόντους μπροστά η Α.Ε.Κ.; Αμέσως χαλάρωνε η άμυνα της ή έκανε ηλίθια λάθη. Πέντε δευτερόλεπτα πριν λήξει το παιχνίδι και είχα αμφιβολίες αν θα κέρδιζε η Α.Ε.Κ. με τον τρόπο που έπαιζε. Αν οι Γάλλοι ήταν λίγο τυχεροί ή λίγο πιο συγκεντρωμένοι θα είχαν πάρει το τρόπαιο μέσα από τα χέρια της βασίλισσας. 

Η απορία μου μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι είναι πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχασαν από μια τέτοια ομάδα. Στο τελικό κυπέλλου ο Ολυμπιακός ενώ μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα έμοιαζε σαν να παραιτήθηκε με τον Σπανούλη να παλεύει μόνος του για άλλη μια φορά. Μπορεί η Α.Ε.Κ. να κέρδισε το τρόπαιο και μπράβο της, όμως ο ανταγωνισμός και το επίπεδο των ομάδων είναι αμφιλεγόμενο. Ίσως απλά η Α.Ε.Κ. ήταν απλά ο μονόφθαλμος ανάμεσα στους τυφλούς.

Από την άλλη το ίδιο μπορεί να πει κάποιος για  οποιαδήποτε διοργάνωση εκτός NBA. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου