Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Burning Software για LinuxΜπορεί, με τις εξωπραγματικές ταχύτητες του internet, να μην υπάρχει η απαίτηση αποθήκευσης των δεδομένων μας σε φυσικά μέσα, όμως κάποιες φορές έχεις την ανάγκη να αντιγράψεις ένα DVD ή να αποθηκεύσεις δεδομένα σε κάτι χειροπιαστό. Εντάξει, αν είσαι στα Windows έχεις το Nero (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, εγώ τις εποχές των Windows, αυτό χρησιμοποιούσα) όμως σε Linux, τι κάνεις; Εδώ, έρχομαι εγώ να σε βοηθήσω. 

Αν έχεις μια Mint διανομή, σίγουρα, θα έχεις δει ένα "φλογερό" προγραμματάκι που ακούει στο όνομα Brasero. Αυτός είναι ο default burnner του Mint (και γενικότερο του gnome). Μπορεί, να θυμίσει σε κάποιους την απλουστευμένη μορφή του Nero των Windows, γι αυτό στην χρήση του είναι αρκετά απλουστευμένος. 

Ένα παράδειγμα της χρήσης του μπορείς να δεις εδώ:


Ο προσωπικός μου αγαπημένος, κυρίως επειδή ήταν ο πρώτος Burner που χρησιμοποίησα σε Linux και μου θύμιζε το γνωστό μου Nero, ο K3B. Έχει πολλές δυνατότητες και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα απολύτως, τον παραθυρικό ανταγωνιστή του. Ανεξάρτητα γραφικού περιβάλλοντος που μπορεί να χρησιμοποιεί ένας Linux User (ο k3b είναι φτιαγμένος για KDE), θεωρώ πως δεν υπάρχει πιο κατάλληλος Burner τόσο για απλές όσο και πιο περίπλοκες αντιγραφές. Τον συνιστώ 100%, αφού στα τόσα χρόνια που τον χρησιμοποιώ δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα.  

Ένα παράδειγμα της χρήσης του μπορείς να δεις εδώ:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου