Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Ντετέκτιβ και επιστήμονες του InternetΠόσες φορές δεν έχουμε ακούσει τη φράση "δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα"; Πόσες όμως φορές αυτό είναι αλήθεια και βρίσκει εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο; Η εποχή του internet είναι η κατάλληλη, όπως φαίνεται, για να ενώσουμε όλοι τα μυαλά μας ώστε να λύσουμε εγκλήματα ή να βοηθήσουμε την επιστήμη να προχωρήσει περισσότερο.

Μπορεί να μοιάζει με φαντασία όμως ένα βίντεο ή μια φωτογραφία ίσως να είναι αρκετά για να βρεις κάποιον εγκληματία, να σώσεις μια ζωή ή να βρεις τον υπεύθυνο για τη ροχάλα στη σαλάτα σου. Μια μικρή λεπτομέρεια της φωτογραφίας ή του βίντεο μπορεί να σε οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι όμως αυτός που θα σου υποδείξει το μονοπάτι δεν είναι ένας άνθρωπος αλλά ο συνδυασμός πολλών διαφορετικών ανθρώπων με τα διαφορετικά επίπεδα παρατηρητικότητας, γνώσεων και επίλυσης προβλημάτων.


Όμως η συλλογική προσπάθεια των ανθρώπων του ίντερνετ μπορεί να βοηθήσει και την επιστήμη. Δεν χρειάζεται να έχεις ξοδέψει πολλές ώρες διαβάζοντας και μελετώντας κάποιο επιστημονικό πεδίο για να βοηθήσεις την επιστήμη. Αρκεί να χρησιμοποιήσεις την βιολογική ικανότητα που έχουν όλοι οι άνθρωποι να λύνουν προβλήματα. Και αυτό μπορείς να το κάνεις παίζοντας video games που είναι φτιαγμένα γι αυτό το σκοπό. Παιχνίδια όπως το FoldIt μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να ανακαλύψουν νέες θεραπείες και το ανθρώπινο είδος να έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου