Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Το SNES τρέχει Linux!
Η Nintendo το ανακοίνωσε, εμείς περιμέναμε και τελικά την περασμένη εβδομάδα το είδαμε. Μιλάω για το SNES Mini, το μικροσκοπικό Super Nintendo με τα 21 παιχνίδια που η Nintendo θέλησε να εκδώσει για να μας θυμίσει τις παλιές καλές εποχές.

Πέρσι το είχε κάνει και με το NES και φέτος το έκανε ξανά, με το ίδιο hardware. Και γιατί να αλλάξει Hardware; Ένας ARM επεξεργαστής και 256 RAM είναι υπεραρκετά για να τρέξει τα παλιά καλά παιχνίδια του SNES και του NES.

Και παρά την κλειστή φύση της η Nintendo αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για λειτουργικό σύστημα το Linux. Προφανώς δεν την πειράζει καθόλου η ευκολία που δίνει το Linux και οι Emulators που έχει για να βγάλει μερικά χρήματα παραπάνω βασισμένη στη νοσταλγία των 30+ αρρένων που έζησαν εκείνες τις εποχές.

Από την άλλη το όλο στήσιμο της επετειακής κονσόλας βοηθάει τους hackers να παίξουν με την κονσόλα και να τρέξουν παιχνίδια που δεν θα έπρεπε να μπορούν να τρέξουν. Αρκεί βέβαια η N να μην κινηθεί νομικά όπως κάνει τα τελευταία χρόνια σε οποιαδήποτε ενέργεια των fans της.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου