Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Μια Android ΙστορίαΗ πιθανότητα, εσύ ο αναγνώστης αυτού του άρθρου, να έχεις κινητό με εγκατεστημένο Android είναι πάνω από 70%. Κι αυτό γιατί τόσο είναι το ποσοστό των Android κινητών στην αγορά. 

Ο δρόμος για την επιτυχία του λειτουργικού της Google δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Σίγουρα το λειτουργικό σε συνδυασμό με την ανοιχτή αρχιτεκτονική του ήταν σημαντικά για το εδραιώσει στην βιομηχανία της κινητής όμως έπρεπε να ξεπεραστούν  εμπόδια όπως την πολιτική των παρόχων κινητής τηλεφωνίας και την οικονομική ευρωστία των χρηστών.

Βασικός λόγος που το Android κατάφερε να κυριαρχήσει ήταν η Apple. Χωρίς να το ξέρει έκανε τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να φοβηθούν πως θα μείνουν στην απ' έξω αφού έκανε αποκλειστική συνεργασία του iPhone με την AT&T. Έτσι αναγκάστηκαν να βρουν εναλλακτική λύση και φυσικά η λύση αυτή ήταν το Android.

Η ανοιχτή αρχιτεκτονική του λειτουργικού του δίνει την ευελιξία να το "βάλει' κανείς σε οποιοδήποτε configuration κινητού (ή και PC) θέλει. Έτσι πολλές εταιρείες έγιναν γνωστές για τα οικονομικά τους μοντέλα που είχαν Android αλλά και τα ακριβότερα που απευθυνόντουσαν σε πιο οικονομικά εύρωστο κοινό. Ακόμα και με 50 ευρώ μπορεί πλέον να έχεις ένα smartphone και να μπεις στο Facebook, viber κλπ και να επικοινωνήσεις.

Και πάλι εδώ βοήθησε η Apple με την εμμονή της στα σούπερ-ύπερ-κινητά που έχουν όλη την μοντέρνα τεχνολογία ενσωματωμένη και πρέπει να δώσεις 2 χέρια και 2 πόδια για να τα αποκτήσεις. Αλλά ακόμα και αν τα αποκτήσεις μπορεί να βγεις χαμένος αφού με λιγότερα λεφτά θα μπορούσες να αγοράσεις κάτι που κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με ένα iPhone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου