Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Game Of Thrones Season 7Άλλη μια σεζόν Game Of Thrones τελείωσε και σε κάποιους άρεσε, σε άλλους όχι και μια άλλη μερίδα των φαν την βρήκαν μέτρια. Σε έναν κόσμο που ο καθένας έχει τη γνώμη του λέω να την καταγράψω κι εγώ στο ίντερνετ με σκοπό στο μέλλον να με κοροϊδεύουν οι haters αν αλλάξω γνώμη για το οτιδήποτε.

Το ότι οι τελευταίες σειρές δεν βασίζονται πλέον σε βιβλία είναι γνωστό σε όλους. Στην τελευταία μάλιστα σεζόν ήταν φανερό πως οι σεναριογράφοι προσπαθούν να κλείσουν την ιστορία όσο γίνεται γρηγορότερα. Αυτό φαίνεται σε μεγάλο βαθμό στο χρόνο ταξιδιών των χαρακτήρων. Όταν οι White Walkers παγιδεύουν τους ήρωες μας στο πάγο, οι ήρωες μας δεν μπορούν να αντιδράσουν και περιμένουν την από μηχανής Θεά, Ντανέρης Θυελλογέννητη κλπ κλπ για να τους σώσει. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να τρέξει κάποιος στον τοίχο μέσα στο κρύο, να παρει ανάσες, να αναλύσει τι έχει συμβεί, να γραφτεί γράμμα, να το δέσουν στο κοράκι και μετά το κοράκι να πάει στον Dragonstone να το δώσει σε κάποιον αυλικό, ο αυλικός να το πάει στην Ντάνυ, να το διαβάσει, να σκεφτεί και να πάρει απόφαση. Τέλος πρέπει να καβαλήσει το δράκο της και να κάνει την απόσταση μέχρι τον βορρά αλλά και να βρει που βρίσκονται οι ήρωες μας.

Για τηλεοπτικούς λόγους μάλιστα αρκετά πράγματα αποκαλύπτονται γρηγορότερα σε σύγκριση με το παρελθόν που υπήρχε η πηγή στην οποία βασίζονται οι σεναριογράφοι. Γενικά η ιστορία προχωράει γρήγορα και κάπως ατσούμπαλα όμως ακόμα και έτσι έχει ενδιαφέρον η σειρά και αυτό κυρίως γιατί περιμέναμε τόσο καιρό να δούμε συγκεκριμένους χαρακτήρες να αλληλεπιδρούν.

Σε θέμα ιστορίας πάνω κάτω όλοι ξέρουμε τι περιμένουμε να δούμε τόσο στην αρχή της σεζόν 7 όσο και στην τελευταία σεζόν. Αυτό όμως που δεν είχαμε δει μέχρι και την προηγούμενη σεζόν ήταν interaction. Τον Τζον Σνόου να σχεδιάζει με την Καλίση. Την Καλίση να αντιπαρατίθεται με την Σέρσι κλπ. 

Ήταν μια καλή σεζόν; Ήταν μια καλή τηλεοπτική σεζόν θα έλεγα εγώ. Δεν έχει το βάθος των προηγούμενων όμως με τηλεοπτικούς όρους θέλει να κλείσει κάτι που όλοι περιμένουμε να δούμε. Θεωρώ βέβαια πως θα αρμέξουν την αγελάδα του Game Of Thrones όσο μπορούν και προβλέπω νέα σειρά spinoff με το τι συνέβει στην Επανάσταση του Ρόμπερτ. Μέχρι το 2019 που θα δούμε την κατακλείδα της σειράς....έχουμε καιρό! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου