Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Στους Οκτώ του ΕυρωμπάσκετΤην Εθνική δεν την είχα δει σε κανένα ματς μέχρι τώρα. Είχα ακούσει από όλους πως έπαιζε άσχημα, χωρίς συγκέντρωση, πως ξεκινάει άσχημα και μετά κυνηγάει στο σκορ, είχα ακούσει για τσακωμούς και εντάσεις στα αποδυτήρια. Αν όμως την έβλεπε κανείς στο χθεσινή παιχνίδι δεν θα τα πίστευε όλα αυτά.

Ξεκίνησε δυναμικά με τον Πρίντεζη να την βάζει μπροστά στο σκορ. Ο Καλάθης στο πρώτο μέρος έβαλε καθοριστικούς πόντους και δεν άφησε τους Λιθουανούς να μας περάσουν. Ο Σλούκας, που τελικά έγινε ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, ξεκίνησε άσχημα. Πήρε κάποιες κακές επιθέσεις και φάνηκε να είναι εκτός ματς. Όμως αν δεν είχαμε τα τρία απίστευτα τρίποντα του σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού μπορεί να ήταν διαφορετικό το τελικό σκορ.

Μέχρι τώρα φαίνεται πως το μέλλον της περιφέρειας της ομάδας αυτής στις δύο θέσεις guard είναι Καλάθης - Σλούκας. Ο Καλάθης εχθές μου θύμισε τον Άγγελο Κορωνιό που είχε απίστευτη ψυχραιμία όταν βρισκόταν στη γραμμή του τριπόντου, γρήγορος, χωρίς να βάζει το κεφάλι κάτω και όποιον πάρει ο χάρος και αποτελεσματικός στις πάσες του. Δεν θυμάμαι να έχω δει ξανά τον Καλάθη να παίζει τόσο καλά τα μετά NBA χρόνια.

Ο Σλούκας, όπως έχω ξαναπεί, είναι ο επόμενος Σπανούλης. Μπορεί να πάρει καθοριστικές φάσης πάνω του, να τραβήξει το σκορ και να μοιράσει πάσες. Αυτό που του έλειπε μέχρι χθες ήταν η ηγετική μορφή στο παρκέ. Παίχτης που μπορεί να κάνει την διαφορά (ελπίζω να τον ξαναφέρουν στον Πειραιά οι Αγγελακόπουλοι όταν θα σταματήσει ο Σπανούλης).

Για άλλη μια φορά στους οκτώ της Ευρώπης και τώρα, παρά την σημαντική χθεσινή νίκη, πρέπει να συγκεντρωθούν στον επόμενο αγώνα / τελικό. Έδειξαν πως μπορούν να παίξουν οργανωμένα τώρα πρέπει να το ξανακάνουν και να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου