Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Η παιχνιδοκονσόλα της Apple που ξεχάστηκε (Apple PiPPin)H Apple είναι γνωστή για τα υπερεκτιμημένα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές της. Όμως 20 χρόνια πριν περίπου η Apple θέλησε να κατακτήσει και τον κόσμο των video games. Την εποχή που τα 16 bit σχεδόν είχαν τελειώσει και ο κόσμος άρχισε να γνωρίζεται καλύτερα με το εμπορικά αποτυχημένο Sega Saturn και το Playstation η Apple έδωσε στο κόσμο το PiPPin.

Το PiPin ήταν ένας υπολογιστής Apple, όμορφα και κονσολίστικα πακεταρισμένος, που σκοπό είχε να μπει στο σαλόνι του σπιτιού και να γίνει ένα είδος πρωτόγονου multimedia machine. Αρκετά από τα παιχνίδια ήταν ports από τους Apple υπολογιστές. Στο PiPPin μπορούσε κανείς να βρει και multimedia εκπαιδευτικές εφαρμογές ( το trend που είχε έρθει με το CD-ROM εκείνη την εποχή) αλλά και να μπει στο παλαιολιθικό ίντερνετ.

Κάτι ενδιαφέρον για το PiPPin είναι πως η Apple αντί να κρατήσει τον σχεδιασμό και την παραγωγή αποκλειστικά σε εκείνη, έδινε, με το ανάλογο License φυσικά, τα standards που πρέπει να κρατήσει ένας manufacturer ώστε να παράγει το μηχάνημα. Θεωρώ πως αυτό θα έπρεπε να συμβεί και με την μοντέρνα βιομηχανία consoles αφού έτσι κι αλλιώς το hardware είναι σχεδόν ίδιο αλλά αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση.

Το PiPPin αποσύρθηκε γρήγορα από την αγορά αφού ο ανταγωνισμός ήταν καλύτερος (Playstation) και τα παιχνίδια ελάχιστα. Το συγκεκριμένο μηχάνημα νομίζω πως το είχα δει μια φορά σε ένα Game Pro με 4 αράδες κείμενο οπότε εύκολα χάθηκε από τη μνήμη των Gamers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου