Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

The Guild: Μια geeky web seriesΤι με έχει πιάσει τις τελευταίες μέρες με τη νοσταλγία; Παρακολουθώντας στο YouTube βιντεάκια που έβλεπα αρκετά χρόνια πριν και συνειδητοποιώ πως....έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που τα πρωτοείδα. Και στο μυαλό είναι σαν να βγήκαν εχθές αυτά τα βίντεο. Τελικά, όσο κλισέ και να ακούγεται, πράγματι ο χρόνος περνάει γρήγορα.

Αυτή τη φορά με γύρισε στο παρελθόν μια από τις πρώτες web series, το The Guild. Ήταν μια σειρά που μας εξιστορούσε τις διάφορες περιπέτειες μια ομάδας εθισμένων στα MMORPG. Φυσικά το βασικό μοτίβο δεν ήταν το ίδιο το παιχνίδι αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις και το πάθος των παιχτών για να παίξουν το παιχνίδι. Ήταν ένα είδος Big Bang Theory των φτωχών.

Από τη σειρά έγινε γνωστή, στην geek κοινότητα,  η Felicia Day. Ηθοποιός, δημιουργός και παραγωγός την είδαμε και σε άλλες σειρές στην τηλεόραση αλλά και στον κινηματογράφο. Παρά την δημοφιλία της το Χόλιγουντ δεν τις άνοιξε τις πόρτες δίνοντας της πρωταγωνιστικούς ρόλους όμως γνωρίζοντας την επιρροή που είχε στους gamers συχνά την βλέπαμε σε geeky ταινίες και σε μικρούς, "περαστικούς" ρόλους.

Το format του Youtube τότε επέτρεπε δεκάλεπτα βίντεο και έτσι τα περισσότερα επεισόδια ήταν πεντάλεπτα ή επτάλεπτα. Βέβαια τώρα μπορεί κανείς να απολαύσει ολόκληρες τις σεζόν σε ένα βίντεο για τη κάθε μια. Όποιος έχει όρεξη να θυμηθεί λίγο από την εποχή που το World Of Warcraft έκανε θραύση (έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία) μπορεί απλά να παρακολουθήσει το The Guild!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου