Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Sledge Hammer! Μια ξεχασμένη σειράΌταν κάποιες φορές προσπαθείς να φέρεις στη μνήμη σου σειρές και ταινίες που έβλεπες όταν ήσουν παιδί αντιλαμβάνεσαι το πόσο έχεις μεγαλώσει. Το ίδιο έγινε και πριν λίγες μέρες όταν βρήκα στο YouTube μια παλιά, ξεχασμένη για αρκετούς σειρά που παρακολουθούσα στο Mega αμέσως μετά τους Simpsons και νομίζω πριν τους Αμερικάνους μονομάχους, το Sledge Hammer. 

Ήταν μια κωμική αστυνομική σειρά, παρωδία των αμερικάνικων ταινιών με τους σκληρούς και βίαιους μπάτσους που έλυναν όλα τους τα προβλήματα με τη βία. Βασικός ήρωας της σειράς ήταν ο Sledge Hammer. Ακόμα και το όνομα του ήταν αστείο αν ξέρεις Αγγλικά. Ο Sledge λοιπόν ήταν ένας τυπικός 80's βίαιος τηλεοπτικός μπάτσος που αγαπούσε το όπλο του σε σημείο ψυχασθένειας και έμοιαζε να μην έχει συναισθήματα. Ο αρχηγός του τμήματος ήταν άλλο ένα στερεότυπο των 80's που φώναζε στον Sledge σε κάθε ζημιά που έκανε και τον τιμωρούσε υποτυπωδώς. Η ισορροπία στη σειρά διασφαλιζόταν με την αστυνόμο Doris Dorau, την συνάδελφο του Sledge που ήταν η φωνή της λογικής για όλα τα τρελά ανδραγαθήματα του Hammer.

Το χιούμορ της σειράς δεν θα μπορούσα ποτέ να το καταλάβω στην ηλικία των 9 - 10 χρονών που έπαιζε στη ελληνική τηλεόραση η σειρά (στην Αμερική είχε ξεκινήσει το 1987). Τώρα όμως με πιο ενήλικο μάτι και έχοντας τις γνώσεις που απαιτούνται (έχει πολλές αναφορές σε ταινίες και αμερικάνικες σειρές που εμείς τότε αγνοούσαμε την ύπαρξη τους) το χιούμορ είναι πιο αντιληπτό και πραγματικά ήταν από τις καλύτερες σειρές και τα ξεχασμένα διαμάντια εκείνης της εποχής.

Κράτησε μόνο 2 σεζόν. Μάλιστα η πρώτη σεζόν φαινόταν να είναι και η τελευταία και την τελείωσαν με μια πυρηνική έκρηξη όμως τελικά συνεχίστηκε για άλλη μια χρονιά. Δυστυχώς κανένας από τους ηθοποιούς δεν έγιναν διάσημη ώστε να αναφέρετε κάθε λίγο και λιγάκι το όνομα της σειράς. Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν ακόμα (μέχρι να το ανακαλύψουν και να το κατεβάσουν) στο YouTube όλα τα επεισόδια της σειράς:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου