Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Giannis - Bucks - ΕΟΚΗ ιστορία γνωστή. Οι Μπακς λένε πως ο Γιάννης είναι τραυματίας, η ΕΟΚ δεν το αποδέχεται αυτό και θεωρεί πως υπάρχει σχέδιο ώστε να αποτραπεί η συμμετοχή του Γιάννη στην Εθνική. Ο ίδιος ο Γιάννης έγραψε εχθές στη σελίδα του πως δυστυχώς δεν θα μπορέσει να παίξει στην Εθνική και από χθες, κυρίως μετά την ανακοίνωση της ΕΟΚ, έχει γίνει ο κακός χαμός από Έλληνες που βρήκαν ευκαιρία να μας που πως ο Γιάννης είναι αχάριστος.

Ο Γιάννης και οι Μπακς λένε αλήθεια: Αν ο Γιάννης και οι Μπακς λένε αλήθεια τότε η ΕΟΚ βγαίνει εκτεθειμένη. Δεν υπάρχει λοιπόν κέρδος για την ΕΟΚ να πει πως οι Bucks, το NBA και ο Γιάννης λένε ψέμματα.

Ο Γιάννης και οι Μπακς λένε ψέμματα: Τι ακριβώς περιμένουν να συμβεί ακόμα και αν δεν είναι τραυματισμένος ο Γιάννης. Να βγουν οι Μπακς και να πουν "Βρε μασκαράδες, μας καταλάβατε. Να πάρτε τώρα τον Γιάννη που έχουμε επενδύσει έναν σκασμό λεφτά". Προφανώς και δεν θα γίνει αυτό. Ακόμα και αν η ΕΟΚ ζητήσει αποδείξεις....σιγά το δύσκολο. Άρα πάλι χαμένη βγαίνει η ΕΟΚ.

Τι καταφέρνει τελικά η ΕΟΚ από το να βγει να πει πως οι Μπακς λένε ψέμματα. Σχεδόν τίποτα. Αρχικά θα στρέψει εναντίων του Γιάννη μια μερίδα Ελλήνων που περίμεναν αυτή την ευκαιρία, δημιουργεί πρόβλημα στις μελλοντικές σχέσεις Μπακς - Εθνικής, βάζει τον Γιάννη στη μέση να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας, δημιουργεί χαμό στην εθνική ομάδα που θα πάει στο ευρωμπάσκετ.

Τι κερδίζει; Το μόνο που μπορεί να κερδίσει είναι μια όμορφη δικαιολογία. Δεν τα κατάφερε η Εθνική γιατί δεν είχαμε τον Γιάννη.

Ακόμα και αν ο Γιάννης δεν είναι τραυματισμένος η στάση της ΕΟΚ είναι αυτή που προβληματίζει. Λειτούργησε απερίσκεπτα και δίχασε τους Έλληνες φιλάθλους. Θα μπορούσαν απλά να αποδεχθούν το γεγονός του τραυματισμού - είτε είναι αλήθεια ή όχι - και να πάει η Εθνική ανενόχλητη στο ευρωμπάσκετ. Δυστυχώς η ηγεσία του Βασιλακόπουλου είναι...αυτή που είναι και το μόνο που δημιουργεί είναι προβλήματα. Πριν το θέμα του Γιάννη ήταν, μερικούς μήνες πριν, ο Γκάλης και ο Γιαννάκης αλλά και το θέμα της έλλειψης ομοσπονδιακού προπονητή, που τελικά βρήκαμε τελευταία στιγμή. Όταν φύγει αυτός ο άνθρωπος από τη θέση που του έχει δοθεί μπορεί να βρούμε άσπρη μέρα.


Οι φίλαθλοι από την άλλη έχουν γεμίσει το ιντερνετ με γελοιότητες. Ξεπουλήθηκε για τα λεφτά ο Γιάννης, δεν αγαπάει την Ελλάδα, μόνο ο Γκάλης ήταν σωστός και άλλα τέτοια που μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να πει. 


Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομα τους ο Γκάλης σταμάτησε από την εθνική, με δικαιολογία τραυματισμού, γιατί δεν του έκαναν τα χατίρια. Αυτό το θυμάται κανένας; Επίσης ο Ελληναράς Γκάλης ήρθε στην Ελλάδα, όχι γιατί αγάπαγε αυτή τη χώρα, διάολε στο Μπρονξ μεγάλωσε, δεν είχε ιδέα για την Ελλάδα, αλλά γιατί απλά είχε τραυματιστεί και ήταν αμφίβολη η επιλογή του στα ντραφτ. Λόγια δικά του είναι σε δικιά του συνέντευξη το 1998.

Αν ο Γιάννης δεν αγαπάει την Ελλάδα τότε το ίδιο συμβαίνει και με τον Κουφό. Ο Κουφός λοιπόν πριν 2 χρόνια δεν ήρθε στην εθνική γιατί δεν ήθελε να ρισκάρει το συμβόλαιο του. Δεν είδα κανέναν να τον βρίζει ως ανθέλληνα. 

Ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης σταμάτησαν το μπάσκετ από την εθνική ενώ έπαιζαν ακόμα στις ομάδες τους και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο. Είναι κι αυτοί ανθέλληνες ή δεν αγαπούν την εθνική;

Ο Κώστας Μίσσας είπε σε συνέντευξη του πως ο Γιάννης γούσταρε να παίξει στην εθνική. Μάλιστα το πάθος του Γιάννη για το μπάσκετ φαίνεται παντού. Ήρθε στην Ελλάδα να παίξει φιλικά, να παίξει με φαν και να μιλήσει στην εκδήλωση του ίδρυμα Ωνάση. Γιατί να τα έκανε όλα αυτά αν δεν ήθελε να βρίσκεται εδώ και να παίζει μπάσκετ. 

Δεν ξέρω αν είναι πράγματι τραυματίας ή όχι όμως σε κάθε περίπτωση μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να νιώθει βλέποντας αυτά τα εθνικιστικά αρπακτικά να κατατρώνε το κορμί του. Αν είναι πράγματι τραυματίας τότε δεν μπορεί να κάνει κάτι αν δεν είναι και τον δένουν οι Μπακς πάλι δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Σε κάθε περίπτωση ελπίζω ο Γιάννης να γίνει καλά και να ξαναπαίξει σύντομα κάνοντας το καλύτερο που μπορεί να κάνει. Γιάννη μην δίνεις σημασία στους ηλίθιους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου