Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: ένας μήνας μετάΠριν περίπου ένα μήνα αποφάσισα να ξεκινήσω το ηλεκτρονικό κάπνισμα ή όπως θα λέγαμε πιο σωστά να ξεκινήσω το άτμισμα. Η απόφαση αν και πάρθηκε σε δευτερόλεπτα είχε προηγηθεί αρκετή σκέψη πιο πριν χωρίς να καταλήγει ποτέ σε τελική απόφαση. Έτσι λοιπόν πήγα σε ένα κατάστημα στη περιοχή μου, αγόρασα το μαρκούτσι που χρειαζόμουν για να ατμίσω καθώς και τα απαραίτητα υγρά.

Για να πω την αλήθεια ήμουν κάπως επιφυλακτικός. Δεν ήξερα αν θα μου αρέσει, αν θα με έκανε να σταματήσω το κάπνισμα ή αν είναι καλό για την υγεία. Επίσης δεν ήθελα να ασχοληθώ με αντιστάσεις, atomizers, μπαταρίες και όλα τα παρελκόμενα. Ήθελα απλά να μπορώ να ατμίζω με τον ευκολότερο και οικονομικότερο τρόπο. Τελικά από την πρώτη τζούρα ενθουσιάστηκα. Η γεύση ήταν υπέροχη και δεν είχε καμία σχέση με το κανονικό τσιγάρο. Μου ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη αυτή τζούρα πως καμιά σχέση δεν είχε το άτμισμα με το κάπνισμα.

Ένα μήνα μετά λοιπόν και το τσιγάρο δεν μπορώ πλέον να το βάλω στο στόμα μου. Δοκίμασα 2 - 3 φορές και δεν κατάφερα πάνω από 2 τζούρες. Η γεύση του κανονικού τσιγάρου είναι πια απαίσια. Μάλιστα, μου είναι πιο εύκολο πλέον να μυρίσω τον καπνό του άλλου και να μου προκαλέσει αηδία.

Αν και κάπνιζα ένα πακέτο την ημέρα στη ποσότητα της νικοτίνης ξεκίνησα χαμηλά με το άτμισμα (0.6) ενώ γρήγορα πήγα στο μηδέν χωρίς να νιώθω κάποιο είδος εξάρτησης. Στις γεύσης ακόμα δεν έχω καταλήξει κάπου. Μάλιστα κάθε εβδομάδα αλλάζω γεύση, κάτι που κάνει τη συνολική εμπειρία πιο ενδιαφέρουσα.

Οικονομικά μπορεί να ξεκινάει κάπως ψηλά όμως με τον καιρό κάνεις απόσβεση. Εγώ χρειαζόμουν ένα πακέτα τσιγάρα την ημέρα πλέον με ένα μπουκαλάκι που έχει περίπου την ίδια τιμή με το πακέτο βγάζω ολόκληρη την εβδομάδα.

Το άτμισμα είναι ένας διαφορετικό χόμπι από το κάπνισμα και δεν έχει καμία σχέση μαζί του εκτός από το ότι μοιάζει η μεθοδολογία. Το άτμισμα δεν ενοχλεί το περιβάλλον σου, μυρίζει όμορφα και μπορείς να το απολαύσεις σχεδόν παντού. Είναι οικονομικό και αν το επιθυμείς μπορεί να σε οδηγήσει σε οριστική απαλλαγή από το κάπνισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου