Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Η Ιστορία της Heavy MetalΗ Metal μουσική μπήκε στη ζωή μου περίπου στα 20 μου. Όλα άρχισαν ένα πρωί που αποφάσισα να  ακούσω λίγο καλύτερα αυτή τη παρεξηγημένη μουσική. Και λέω παρεξηγημένη γιατί, τον καιρό πριν το internet, η metal μουσική ήταν η μουσική του σατανά. Ήταν η μουσική των δαιμόνων και των σατανιστών.  Είχε βοηθήσει λίγο σε αυτό και η τηλεόραση με τα γεγονότα των σατανιστών (που όπως έχω γράψει και παλιότερα δεν ήταν σατανιστές) της Παλλήνης και τα ντοκιμαντέρ ατελείωτων ωρών για την μουσική που ακούν οι νέοι και δαιμονίζουν το μυαλό τους και τα σχετικά.

Τότε λοιπόν είχα ζητήσει από έναν φίλο μου να μου γράψει ένα CD με MP3 από διάφορα metal κομμάτια που άρεσαν σε εκείνων και υπέθετε πως θα άρεσαν και σε μένα. Έτσι για πρώτη φορά άκουσα Manowar, Iron Maiden και Metalica. Ο δυναμισμός της metal, ο γρήγορος ρυθμός και ο βαρύς ήχος μου άρεσε και ταίριαζε με αυτό που ήθελα να ακούσω.

Στη συνέχεια αγάπησα τους Iced Earth, τους Judas Priest αλλά και άλλα συγκροτήματα που άκουγαν οι hardcore μεταλλάδες. Την ίδια περίοδο μπήκα και στο epic fantasy και αυτό έφερε Blind Guardian, Luca Turili και Rhapsody. Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα την φωνή της Tarja των Nightwish και είχα εντυπωσιαστεί. Στη διάρκεια της πρακτικής μου ένα συνάδελφος άκουγε ΜΟΝΟ Black Sabbath και έτσι έμαθα για τον Ozzy και φυσικά για τον μεγάλο RJ Dio τον κοντό με την πιο απίστευτη φωνή που έχω ακούσει ποτέ.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σκληροπυρηνικό μεταλλά,  όμως είναι η μουσική που προτιμώ να ακούω στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου. Στα 35 μου, με λιγότερο ίσως δυναμισμό από τα 20 μου προτιμώ να ακούω συγκροτήματα με γυναικείες φωνές όπως οι Arch Enemy ή οι Semlant αλλά και πιο περιθωριακά συγκροτήματα όπως Krow. 

Με όλα αυτά λοιπόν έψαξα και βρήκα ένα ενδιαφέρον βίντεο για την ιστορία της Heavy Metal...και έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου