Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Αναμνήσεις: Fame Story 2Εχθές, είπα να γυρίσω το χρόνο 13 χρόνια πριν. Τότε που ο Καραμανλής με την ΝΔ ήταν κυβέρνηση και ετοίμαζαν τα δικά τους σκάνδαλα, τότε που ετοιμαζόμασταν για Ολυμπιακούς αγώνες ενώ είχαμε κατακτήσει για πρώτη φορά στη ιστορία της Εθνικής το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Τότε που σε γενικές γραμμές δεν καταλαβαίναμε και πολλά και νομίζαμε πως το μέλλον θα είναι ρόδινο. Την εποχή που ακόμα κι εγώ έβλεπα reality shows και φυσικά fame story!

Με ελάχιστο ψάξιμο στο YouTube βρήκα μια σειρά από επεισόδια του Fame Story 2. Του Fame Story που μας έδωσε την Καλομοίρα, τον Καραφώτη, την Μάρω Λύτρα και την Ραλλία. Ομολογώ πως αν και έβλεπα κάμποσες ώρες εκείνη την εποχή Fame Story (φοιτητής ήμουν) υπήρχαν άτομα που δεν θυμόμουν μέσα από το παιχνίδι. Και από τα 7 περίπου επεισόδια που είδα εχθές το βράδυ φάνηκε πως μπορεί να είχαν φωνή αυτά τα άτομα αλλά δεν είχαν την....τηλεοπτική προσωπικότητα που ζητάει ένα τέτοιο παιχνίδι.

Οι άτιμοι εκεί στον ΑΝΤ1 ήξεραν πως να κάνουν το κόσμο να ενδιαφερθεί για ένα παιχνίδι που αν δεν υπήρχε το κατάλληλο μοντάζ και οι "κανόνες" που επινοούσε η παραγωγή δεν θα το έβλεπε ούτε η πιο αγράμματη θείτσα στο πιο απομακρυσμένο χωριό. 

Με το κατάλληλο μοντάζ, μπορούσαν να αναδείξουν έναν παίχτη (όπως Καλομοίρα) ή να θάψουν άλλους. Να δημιουργήσουν κινηματογραφικούς έρωτες (Λύτρα - Καραφώτης) και να παρουσιάσουν έναν απλό καθημερινό τσακωμό για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα σαν casus belli της Ελλάδας με τη Τουρκία.

Από αυτά τα παιχνίδια το μεγαλύτερο ενδιαφέρων έχει πως ο πρώτος νικητής δεν έκανε μεγάλη καριέρα στο τραγούδι. Η Καλομοίρα μπορεί να τραγούδησε, να έβγαλε CD  όμως o κόσμος την θυμάται περισσότερο ως entertainer παρά τραγουδίστρια. Ο Νότης του 1 και ο Περικλής του 3 αναβόσβησαν  από τα καλλιτεχνικά πιο γρήγορα και από τον flash κάμερας.

Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε, από το Fame Story 2 και στο μυαλό μου γεννήθηκε μια απορία. Τι στο γέρο διάολο μπορεί να κάνουν αυτοί οι καλλιτέχνες που είχαν πάρει μέρος σε εκείνο το παιχνίδι. Επειδή για κάποιο λόγο υπήρχε κι άλλος άνθρωπος που είχε την ίδια απορία ορίστε: 

Όπως και να έχει έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε και τα reality δεν με εντυπωσιάζουν πλέον.  Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από να κάνω από το να ασχοληθώ με ένα reality. Όμως τότε ήταν μια άλλη εποχή. Λίγο πιο απλοϊκή. Χωρίς μνημόνια! Χωρίς αγωνίες για το μέλλον.

Υ.Γ.: Αυτή η Αύρα Ξεπαπαδάκου ήταν ωραίο κορίτσι τότε, πανέμορφη γυναίκα τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου