Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Castlevania, η πρώτη σεζόνΤο Castlevania είναι ένα από τα πιο γνωστά video games της Konami, πριν η εταιρία αρχίσει να παράγει slot machines για την Ιαπωνική αγορά και σκουπίδια video games για όλους τους υπόλοιπους. Για χρόνια ακούγονταν πως θα βγει ταινία, anime ή live action σειρά με θεματολογία του παιχνιδιού όμως δεν βλέπαμε τίποτα. Μέχρι που το Netflix πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μας έδωσε την πρώτη σεζόν του Castlevania.

Η πρώτη σεζόν αποτελείται μόνο από τέσσερα επεισόδια. Προφανώς, παρά την δημοφιλία της συγκεκριμένης σειράς παιχνιδιών το Netflix αποφάσισε να ρίξει πρώτα δοκιμαστικά το δόλωμα για να δει τις αντιδράσεις και αν ο κόσμος "τσιμπήσει" να μας δώσει μια πλούσια σεζόν. Και δεν έχει και άδικο. Πολλές φορές εμείς οι φανς των video games περιμένουμε εναγωνίως κάποια μεταφορά στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο, των γνωστών μας ηρώων από τα video games και απογοητευόμαστε γρήγορα.

Η υπόθεση της σειράς φαίνεται να βασίζεται περισσότερο στο παλιό παιχνίδι του NES, Castlevania 3: Draculas Curse αφού στο τέλος της σεζόν ο Alucard, ο Belmont και η Sypha αποφασίζουν μαζί να αντιμετωπίσουν τον Dracula, κάτι που λογικά θα το δούμε στην επόμενη σεζόν. Στο πρώτο βλέπουμε την αγαπημένη του Dracula να δολοφονείται από μια ομάδα φανατικών θρησκόληπτων που την θεωρούν μάγισσα. Ο Dracula λοιπόν όταν το μαθαίνει αυτό, για εκδίκηση, στέλνει ορδές τεράτων να σκοτώσουν τους χωρικούς που σκότωσαν την αγαπημένη του.


Κάπου εκεί γνωρίζουμε και τον Trevor Belmon, τον τελευταίο Belmon του οίκου του. Οι Belmont ήταν γνωστοί ως κυνηγοί βαμπίρ αλλά για κάποιο λόγο, που δεν μας λέει το anime, η εκκλησία τους αφορίζει. Ο Trevor ζει κάνοντας καβγάδες με χωρικούς και πίνοντας κρασί μέχρι που σώζει έναν γέρο από φανατικούς θρησκόληπτους. Ο γέρος του ζητάει να σώσει τη κόρη του και έτσι γνωρίζει την Sypha. Στο τέλος της σεζόν τους βρίσκουμε και τους δύο μαζί να συναντάν τον γιο του Dracula, τον Alucard και να αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις του για να τον αντιμετωπίσουν.

Μόνο το τελευταίο επεισόδιο θύμισε πως πρόκειται για το παλιό video game αφού ο Belmon χρησιμοποιεί το μαστίγιο και έχει περισσότερη δράση. Το πρώτο επεισόδιο, αν και η ιδέα ήταν καλή να δείξουν το origin του Dracula, ήταν λίγο. Αρχίζει με την γνωριμία του Dracula με την αγαπημένη του Lisa και αμέσως μετά βλέπουμε την Lisa na απειλείται από τους θρησκόληπτους δολοφόνους της. Δεν μπορούμε να νιώσουμε τον δεσμό που έχουν μεταξύ τους.

Η μουσική δεν μου έκανε εντύπωση. Δεν είναι κακή, αλλά μέχρι τώρα δεν με συγκίνησε όσο τα παλιά γνωστά soundtracks των παιχνιδιών. Μπορεί το μέλλον βέβαια να μας επιφυλλάσει κάποια έκπληξη όμως αυτό θα το δούμε στην επόμενη σεζόν.

Το Animation είναι προσεγμένο και το σχέδιο καλό. Οι χρωματισμοί των ηρώων είναι έτσι φτιαγμένοι ώστε να παραπέμπουν στα παλιά καλά video games. Αν και πρόκειται για animation δεν είναι σε καμία περίπτωση κατάλληλο για παιδιά. Υπάρχει αρκετή βία που θα μπορούσε να κάνει ακόμα και τον Rambo να ξεράσει.

Δεν μπορώ με τίποτα να θεωρήσω την πρώτη σεζόν του Castlevania...πρώτη σεζόν. Θα το έλεγα περισσότερο ένα πρελούδιο για το τι μπορεί να επακολουθήσει. Και σίγουρα όλοι οι φανς της σειράς θέλουν να δουν μια επόμενη σεζόν με περισσότερη δράση και πλοκή. Περιμένουμε λοιπόν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου