Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

LoganΟ Wolverine, μαζί με τον Spiderman είναι οι πιο δημοφιλείς ήρωες τις Marvel. Θα ήταν λοιπόν αναμενόμενο να υπάρξει μια ταινία Wolverine η οποία να είναι για όλη την οικογένεια, με χαρούμενο theme και πολύχρωμα μεγαλειώδη εφέ. Ευτυχώς όμως δεν έγινε έτσι και το Logan ξεπερνάει την κλασσική ταινία υπερηρώων που μας έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Βρισκόμαστε στο 2029, μια εποχή που σχεδόν όλοι οι μεταλλαγμένοι έχουν εξαφανιστεί, δεν γεννιούνται νέοι μεταλλαγμένοι και οι περισσότεροι από τους ήρωες που είχαμε γνωρίσει σε προηγούμενες ταινίες έχουν πεθάνει. Μοναδικοί επιζώντες, από τους γνωστούς μας, είναι ο Wolverine και ο Professor X. O Logan είναι φανερά άρρωστος και γερασμένος, με το αδαμάντιο που υπάρχει στο σώμα του να τον έχει μολύνει και να μην έχει πια τις ικανότητες γρήγορης αυτό-ίασης και ο Καθηγητής X να πάσχει από κάποια νευρική νόσο. Μέσα σε όλα αυτά κάπου στην αρχή της ταινίας ο Wolverine αναλαμβάνει να βοηθήσει ένα μικρό κοριτσάκι, που τελικά είναι κόρη του φτιαγμένη σε εργαστήριο από παλαβούς επιστήμονες που φτιάχνουν στρατιώτες, να φτάσει στην Eden, στη γη της επαγγελίας των μεταλλαγμένων.

Η ταινία είναι σκοτεινή, μίζερη και μας θυμίζει πως όσο και δυνατοί να είμαστε στις νεαρές μας ηλικίες έρχεται η ώρα που δεν θα έχουμε τις δυνάμεις μας και τις ικανότητες μας. Μας θυμίζει πως ο θάνατος, ακόμα και για τον πρωταγωνιστή είναι κάτι το αναπόφευκτο. Παρά όμως την μαυρίλα και την μιζέρια της η ταινία πως θυμίζει επίσης πως πάντα υπάρχει η ελπίδα για το μέλλον μέσα από τα νέα παιδιά.

Αν τώρα κάποιος πάει να δει την ταινία Logan για να δει εφέ και δράση θα ικανοποιηθεί μόνο στο δεύτερο. Επειδή η ταινία βαδίζει σε πιο ρεαλιστικά μονοπάτια θα ήταν ηλίθιο να χρησιμοποιοήσουν εφέ με τεράστια τέρατα και άλλα σούπερ CGI απλά και μόνο για να δικαιολογήσουν το superhero movie.  Η δράση όμως είναι απίστευτη. Ακόμα και η μικρή κόρη του Wolverine σφαγιάζει κόσμο με εντυπωσιακό τρόπο και ο Wolverine θα αντιμετωπίσει ακόμα και τον Wolverine στην ταινία...ή έναν κλώνο του τέλος πάντων.

Η ταινία αυτή δεν είναι για όλη την οικογένεια. Δεν θα εντυπωσιαστείς από τα εφέ και δεν θα βγεις hyped όταν τελειώσει. Θα σε βάλει όμως σε σκέψεις για τη ζωή, θα σε ικανοποιήσει από πλευράς δράσης και θα σου δώσει την εντύπωση πως δεν είδες μια ταινία κόμικ αλλά μια indie ταινία με νόημα. Σε κάθε περίπτωση αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου