Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

PC Master Race ή απλά PC Master ;;;Πριν μια εβδομάδα είπα να χαλαρώσω λίγο αναπολώντας όμορφες στιγμές από το παρελθόν. Είδα διάφορα βίντεο, το ένα έφερε το άλλο και κατέληξα στο Computer Show, την video εκπομπή που προσέφερε το PC  Master μαζί το περιοδικό. Παρακολουθώντας λοιπόν το βίντεο σκέφτηκα να γκουγκλάρω τα ονόματα των συντακτών. Έτσι ήρθα αντιμέτωπος με το PC Master Race!

Στην αρχή νόμιζα πως ήταν ένα ακόμα site με game reviews. Με μια όμως σύντομη ανάγνωση των ονομάτων των συντακτών κατάλαβα πως βρισκόμουν μπροστά σε μια αποκάλυψη. Συντάκτες από το περιοδικό PC Master, είτε παλιές καραβάνες (όπως η Ζωή Μαρμαρά, ο Νότης Χαλκίδης, ο Αργύρης Γιαγιάς κλπ)  ή και νεότεροι (όπως η Μαριλη Νικολη, ο Άκης Πολυράκης κλπ) ήταν υπεύθυνοι αυτού του site.

Ήταν ηλίου φαεινότερο πως το PCMR δεν ήταν τυχαίο. Έχει φτιαχτεί με σκοπό την διαδικτυακή αναβίωση του αγαπημένου μου PC Master. Γρήγορα, γρήγορα ξεπέρασα τον ενθουσιασμό μου για να ακολουθήσει ακόμα μεγαλύτερος ενθουσιασμός. Τα Reviews στο site δεν είναι τυπικές ιστοσελίδες σε HTML. Είναι κανονικό περιοδικό σε ηλεκτρονική μορφή. 

Μπορεί να μην έχεις την αίσθηση του χαρτιού στα χέρια σου όμως...διάολε το συναίσθημα ενός ακόμα PC Master, έστω και με διαφορετικό όνομα ήταν εκεί. Δυστυχώς η απογοήτευση ήρθε γρήγορα. Όχι γιατί το περιοδικό είναι κακό αλλά γιατί η συχνότητα είναι μικρή. Βέβαια το βρίσκω απόλυτα λογικό μιας και το 2017 το να βγάζεις ένα περιοδικό έστω και ηλεκτρονικά δεν είναι εύκολο. 

Μάλιστα, αν και μπορεί να κάνω λάθος εδώ, έχω την εντύπωση πως δεν είναι εμπορικό. Στο περιοδικό δεν πρόσεξα διαφημίσεις (εκτός από την εισαγωγική σελίδα που...μπορεί και να μην είναι διαφημίσεις με την εμπορική έννοια του όρου) και υποθέτω πως δεν υπάρχουν έσοδα από την προσπάθεια αυτή. Αλλά ξαναλέω πως δεν μπορώ να είμαι σίγουρος άρα είναι μια απλή υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση θα ελέγχω συχνά πυκνά το site για ανανεώσεις και νέο υλικό. Αξίζει η αναμονή νομίζω για να ξαναδιαβάσεις συντάκτες οι οποίοι σε κρατούσαν συντροφιά στο μαγικό κόσμο των PC games. 

Το site μπορεί να το βρει κανείς εδώ:


Και φυσικά το βίντεο από το οποίο άρχισε η αναζήτηση μου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου