Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Ο Ολυμπιακός...δεύτερος στην Ευρώπη!Για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός πήγε στον τελικό του Final Four και συνάντησε έναν παλιό γνωστό του σε αυτό το θεσμό. 

Το 1995 ο Ολυμπιακός πήγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών, αυτό που λέμε σήμερα Ευρωλίγκα. Στον ημιτελικό θα αντιμετώπιζε τον αιώνιο αντίπαλο του, τον Παναθηναϊκό. Αφού λοιπόν κατάφερε να ξεπεράσει τους πράσινους έφτασε στην πηγή και το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια κούπα για να πιει νερό.

Όμως εκεί βρήκε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τον άνθρωπο που του στέρησε την πρώτη απόπειρα του να κατακτήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και την δεύτερη. Την επόμενη χρονιά είχαμε επανάληψη. Ημιτελικός με Παναθηναϊκό και τελικό....Ρεάλ του Ομπράντοβιτς. Φυσικά, ο Ολυμπιακός έχασε εκείνο το βράδυ και έπρεπε να περιμένει 2 χρόνια μέχρι να κατακτήσει το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Εχθές λοιπόν είχαμε επανάληψη του παρελθόντος. Ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό και ήρθε αντιμέτωπος με τον πιο τυχερό προπονητή της Ευρώπης για άλλη μια φορά. Και φυσικά έχασε. Όχι όμως πριν κάνει όλο το κόσμο να παραμιλάει για την μοναδικότητα αυτής της ομάδας.

Αυτός ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είναι στην κορυφή της Ευρώπης και μάλιστα με χαμηλότερο budget από τις περισσότερες μεγάλες ομάδες τις Ευρώπης. Παρά λοιπόν τα προβλήματα πάντα πολεμάει με νύχια και με δόντια να καταφέρει να κερδίσει άλλον έναν τίτλο.

Όμως είναι άτυχος. Φέτος, ενώ κατάφερε να φτάσει μεχρι το τέλος, έφτασε με δύο βασικούς παίχτες τραυματισμένους. Έφτασε στον τελικό και έπρεπε να αντιμετωπίσει την γηπεδούχο ομάδα με 13000 οπαδούς της να την στηρίζουν.

Και παρά τις δύσκολες συνθήκες ο Ολυμπιακός πάλεψε και για ακόμα μια φορά μας έκανε να συγκινηθούμε. Αρκετοί γράφουν στο facebook πως αυτός ο Ολυμπιακός θυμίζει τον Αρή του 80 που έκανε κάθε Πέμπτη ολόκληρη την Ελλάδα να μένει κολλημένη στη τηλεόραση για να δει τα νέα κατορθώματα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει καταφέρει αυτός ο Ολυμπιακός, μια ομάδα με λιγότερα χρήματα στο budget της, με Έλληνες στον βασικό κορμό της τόσα χρόνια και με την σοβαρότητα ενός προπονητή όπως ο Σφαιρόπουλος μπορεί του χρόνου να ξαναφτάσει στον τελικό, να ξαναντιμετωπίσει τον "Γκαστώνε" Ομπράντοβιτς και να τον κερδίσει. Μέχρι τότε υπομονή και πάμε για το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου