Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

The Lego Batman MovieΠοιος είναι ο πιο cool υπερήρωας του κινηματογράφου; Όχι, δεν μιλάω για τον James Bond. Όχι, ούτε για τον Indiana Jones. ΟΧΙ, δεν μιλάω ούτε για τον Iron Man. Λοιπόν, για να τελειώνουμε μιλάω για τον Batman! Τον οποίο αν τον συνδυάσεις με Lego τότε έχεις....Lego Batman.

Μπορεί να ακούγεται για ένα ακόμα video game όμως δεν είναι. Βασικά, είναι αλλά δεν μιλάω γι αυτό. Μιλάω για την ταινία Lego Batman. Μετά την επιτυχία της Lego-ταινίας είπαν να μας δώσουν και μια ταινία Lego Batman αφού τα τελευταία...δεν ξέρω, 70 χρόνια ο Batman είναι πάντα από τους πιο αγαπημένους υπερήρωες όλων μας.

Λοιπόν, τι να περιμένει κανείς από την Lego-ταινία με θέμα του Batman. Σίγουρα να γελάσει. Αν μάλιστα είναι πάνω από 30 ή είναι bat-fanatic ή και τα δύο θα καταλάβει αστεία που αφορούν παλιότερες ταινίες Batman ή αναφορές σε comcs Batman. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να περιμένει κάποιος που θα δει την ταινία είναι έναν σοβαρό Batman.

Ο Batman λοιπόν έχει απορροφηθεί τόσο από το πόλεμο κατά του εγκλήματος που δεν έχει χρόνο να αποκτήσει οικογένεια και φίλους. Μάλιστα είναι σκληρός απέναντι σε όλους και δεν έχει συναισθήματα, εκτός ίσως από τον υπέρμετρο εγωισμό του. Ο Τζόκερ λοιπόν πέφτει από τα σύννεφα όταν ο Μπάτμαν του αποκαλύπτει πως δεν είναι αυτός ο arch-enemy του και πως δεν τον θεωρεί και τόσο επικίνδυνο. Αυτό πληγώνει τον Τζόκερ και για να πείσει τον Μπάτμαν για το αντίθετο καταστρώνει ένα σχέδιο ώστε να φέρει στη Γκόθαμ μεγάλους υπερκακούς άλλων Universes. Στο ενδιάμεσο η νέα Commissioner της αστυνομίας είναι η Μπάρμπαρα Γκόρντον και ο Ντικ Γκρεϋσον υιοθετείται από τον Bruce Wayne.

Από πλευράς animation είναι το γνωστό stop motion / cgi που είχαμε δει και στην Lego ταινία. Οι ηθοποιοί που κάνουν τα voice over είναι  σωστά επιλεγμένοι. Μάλιστα για την φωνή του Τζόκερ επέλεξαν τον Galifianakis.

Είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές παιδικές ταινίες που έχω δει. Η διάρκεια της ταινίας είναι περίπου 1,5 ώρα και σε κάθε λεπτό περίμενα το επόμενο αστείο που θα με κάνει να γελάσω. Σίγουρα από τις must see ταινίες του 2017!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου