Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Playstation vs SaturnΜπορεί να έχουν περάσει περίπου 20 χρόνια από την εποχή που το Sega Saturn και το Sony Playstation ήταν η κορυφή της σπιτικής ψυχαγωγίας όμως το ποια από τις δύο ήταν καλύτερη κονσόλα είναι πάντα ένα θέμα που διχάζει.

Η αλήθεια είναι πως το hardware της Sega ήταν ανώτερο από αυτό του Playstation και ένας λογικός άνθρωπος θα πίστευε πως η Sega θα είχε κερδίσει τη Sony σε μια τέτοια μάχη, αν αναλογιστεί και την εμπειρία της πρώτης στο χώρο των video games όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Το Sony Playstation είχε περισσότερες πωλήσεις από τον ανταγωνισμό. Όμως γιατί; Σε πρώτη φάση, μπορεί το Saturn να είχε καλύτερο hardware όμως αν δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία να δώσεις στους προγραμματιστές για να αξιοποιήσουν το μέγιστο του υλικού τότε έχεις ένα μεγάλο fail. 
Μετά ήταν τα παιχνίδια. Η Sega απέρριψε την ναυαρχίδα των JRPG, το Final Fantasy 7, με αποτέλεσμα να βγει exclusive στο Psx. Αυτό είναι γιγάντιο λάθος!

Τέλος είναι η πειρατεία. Ναι, η πειρατεία έσωσε το Psx. Δεν θυμάμαι ούτε έναν από την εφηβεία μου που να μην είχε "τσιπάρει" το playstation. Αρκετοί μάλιστα προτιμούσαν να αγοράσουν Psx αντί για παράδειγμα N64 γιατί απλά μπορούσαν να έχουν πιο φτηνά τα παιχνίδια τους.

Μπορεί στο τέλος να κέρδισε το Psx αλλά όλοι εμείς που περάσαμε από εκείνη την εποχή θα έχουμε βαθύτατες αναμνήσεις και από το Sega Saturn, το προτελευταίο βήμα της Sega πριν σταματήσει να βγάζει κονσόλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου