Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Το Nokia 3310...που δεν είναι Nokia 3310Πριν λίγο καιρό είχα διαβάσει πως θα κυκλοφορούσε πάλι στην αγορά το παλιό καλό Nokia 3310, το πιο γνωστό κινητό της Nokia αφού ήταν φημισμένο για την διάρκεια μπαταρίας του και την ανθεκτικότητα του. Ομολογώ πως είχα ενθουσιαστεί γιατί την εποχή εκείνη είχα κι εγώ το 3310 και μου άρεσε η ιδέα να βγει ξανά στην παραγωγή αυτό το υπερκινητό. Τελικά, στην αρχή της εβδομάδας κυκλοφόρησε...δυστυχώς.

Το κινητό που κυκλοφόρησε με την ονομασία 3310 δεν έχει καμία σχέση με το παλιό καλό 3310. Μπορεί να υπάρχουν υποσχέσεις για την διάρκεια μπαταρίας του αλλά δεν έχει καμία άλλη σχέση με το κινητό εκείνο.

Από όλα τα βίντεο που έχω δει μοιάζει με ένα απλό, πλαστικό κινητό της σειράς, από αυτά που έβγαζε η Nokia πριν μερικά χρόνια για χώρες όπως την Ινδία και το Πακιστάν. Έχω πολλές αμφιβολίες για την ανθεκτικότητα του στην κακομεταχείριση μιας και έχουν περάσει αρκετά τέτοιου τύπου κινητά από τα χέρια μου και κανένα δεν είχε την αντοχή του 3310.

Ακόμα και εμφανισιακά το τηλέφωνο είναι κακή απομίμηση του παλιού. Μοιάζει περισσότερο με κάποιο κέλυφος κινητού που η Nokia δεν κυκλοφόρησε ποτέ παρά μια ραφιναρισμένη εκδοχή του παλιού 3310. Τα κουμπιά μοιάζουν να έχουν το κλασσικό πρόβλημα αυτών των κινητών, δηλαδή να μην είναι εύκολα να τα πατήσεις ή να μην μπορείς να εστιάσεις στο σωστό πλήκτρο χωρίς να κοιτάς το πληκτρολόγια.

Η τιμή του είναι στα 50 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και νομίζω πως είναι ιδιαίτερα υψηλή. Θα έδινα 50 ευρώ μόνο για reproduction του παλιού καλού κινητού. Κι αυτό γιατί θα είχε συλλεκτική αξία. Το νέο κινητό αξίζει 25 - 30 ευρώ με τα δικά μου στάνταρντ και το πενηντάρικο το κοστολογούν λόγο του ονόματος που του δώσανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου