Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Απατεώνες στην ΕλλάδαΜε αφορμή τον μεγάλο απατεώνα Σώρρα, αποφάσισα να ψάξω λίγο στο internet να βρω πόσοι άλλοι έχουν προσπαθήσει να κοροϊδέψουν τους Έλληνες με μαγγανείες και άλλες ψεύτικες ελπίδες με μοναδικό σκοπό να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από έναν λαό που...η λέξη επιστήμη και λογική είναι άγνωστη.

Στα χρόνια λοιπόν που εγώ έχω ζήσει, θυμάμαι μόνο άλλη μια περίπτωση, εκτός του Σώρρα, που είχε κάνει αίσθηση κάπου στο 2007. Ποιος λοιπόν θυμάται την περίφημη φραπελιά. Τι ήταν η φραπελιά; Ήταν ο χυμός από τα φύλλα της ελιάς που μπορούσε να σε γιατρέψει από το οτιδήποτε, ακόμα και τον καρκίνο και να σου δώσει καλύτερη συνολικά υγεία. Ψάχνοντας να βρω τα σχετικά στο youtube βίντεο από γνωστές εκπομπές που παρουσίαζαν αυτόν τον χυμό - πανάκεια, βρήκα εν έτη 2017 άνθρωπο που ακόμα και σήμερα θεωρεί πως η φραπελιά είναι...θαυματουργή.


Όμως ο πιο εύκολος στόχος του κάθε απατεώνα είναι να χτυπήσει αυτόν που πιστεύει σε θαύματα και στο υπερφυσικό. Συνήθως τα θύματα είναι θρησκόληπτοι και εύκολα χειραγωγούνται από κάποιον αν τους μιλήσεις για την Παναγία ή για τον Χριστό. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η "αγία" Αθανασία από το Αιγάλεω που προσωπικά δεν την θυμάμαι όμως έχω ακούσει πολλές φορές γι αυτή.


Τέλος, άλλο ένα περιστατικό που δεν το έχω ζήσει αλλά το έχω ακούσει κι αυτό πολλές φορές είναι το περίφημο νερό του Καματερού, που σαν την Φραπελιά, μπορούσε να σε σώσει από το οτιδήποτε.


Δυστυχώς, καθημερινά έχουμε διάφορους τσαρλατάνους και γιατρομάγους με όμορφα ονόματα όπως ομοιοπαθητική, αστρολογία, μελλοντολόγους κλπ στους οποίους οι Έλληνες πιστεύουν και θεοποιούν. Η χώρα μας έχει μια τάση στο να πιστεύει σε κάτι τέτοια αφού δεν διαφέρουμε και πολύ από τριτοκοσμικές, θεοκρατικές χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου