Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Το All Star Game χάνει τη μαγεία του...Τα τελευταία χρόνια το All-Star Game, ο βασικός αγώνας των μεγάλων αστέρων, έχει γίνει πιο βαρετός κι από το να πετάς βρεγμένα χαρτάκια στο τοίχο. Κάθε χρόνο τα μεγάλα αστέρια ΔΕΝ παίζουν άμυνα, καρφώνουν από οπουδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο και εμείς οι θεατές, νομίζουμε πως βλέπουμε δύο άγνωστους τύπους να παίζουν NBA JAM. 

Όμως το μπάσκετ δεν είναι video game. Δεν λέω πως δεν θέλεις να δεις φοβερά και τρομερά καρφώματα. Και φυσικά υπάρχει και ο ανάλογος διαγωνισμός. Όμως θες να τα δεις να συμβαίνουν απέναντι σκληρών αμυνών. Θες να δεις τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ να παίζουν και τρομερή επίθεση αλλά και ισοπεδωτική ΑΜΥΝΑ ώστε να απολαμβάνεις το όμορφο αποτέλεσμα της κάθε επίθεσης. Αυτό λοιπόν δεν συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Και μπορεί στην αρχή να είχε ενδιαφέρον όμως για πόσο μπορείς να βλέπεις έναν άνθρωπο να κάνει μόνος του καρφώματα χωρίς να αντιμετωπίζει κάποια σοβαρή άμυνα; Δεν ξέρω αν η ιδέα αυτή ήταν "εντολή" του Άνταμ Σίλβερ ή πρωτοβουλία των παιχτών όμως σε κάθε περίπτωση κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Το βασικό παιχνίδι των αστέρων είναι από τα μόνα events που ακόμα κρατάν ζωντανό το All Star Game. Ο διαγωνισμός καρφωμάτων είναι εντάξει όμως αν δεν δεις τους καλύτερους τη νόημα έχει. Φυσικά αναφέρομαι στην άρνηση του Lebron να πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό καρφωμάτων. Πραγματικά τι φοβάται; Μήπως χάσει; Ε, και; Ο MJ πήρε μέρος σε διαγωνισμός τρίποντων και έχασε βασιλικά όμως ο κόσμος τον είδα και τον απόλαυσε.  

Για να είμαι ειλικρινής φέτος απόλαυσα περισσότερο το Celebrity game παρά το main event. Είχε πλάκα, δεν περιμένεις υπερθέαμα έτσι κι αλλιώς και συνολικά το παιχνίδι είχε άλλη αύρα. Όμως ξέρεις πως οι παίχτες εκείνη δεν έχουν τις ικανότητες των μεγάλων οπότε δεν περιμένεις πολλά. Όταν βλέπεις τους μεγάλους θέλεις κάτι περισσότερο.

Όποιος διαφωνεί ας δει φάσεις από το All Star Game 2001 για να καταλάβει την τεράστια διαφορά ποιότητας του φετινού αγώνα με αυτόν που έγινε 16 χρόνια πριν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου