Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Κοράκια, Γάτες και άλλα ζώα του You TubeΤο YouTube εδώ στην Ελλάδα είναι γενικά για μικρές ηλικίες. Οι περισσότεροι που "χαζεύουν" βίντεο Ελλήνων δημιουργών είναι έφηβοι που εξ' αιτίας της μη γνώσης αγγλικής γλώσσας προτιμούν να βλέπουν αστεία βίντεο από Έλληνες. Δυστυχώς, οι Έλληνες YouTubers είναι....κακοί σε αυτό που κάνουν. Και δεν μιλάω για τα μεγάλα ονόματα τα οποία έχουν και μια παραγωγή από πίσω που σκάει λεφτά για να βγει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Αυτοί τουλάχιστον δεν ακολουθούν το YouTube Drama με σκοπό να πάρουν Views. Όσο περίεργο και αν φαίνεται τα κακά βίντεο προέρχονται από μικρούς YouTubers. Παρακάτω θα αναφέρω τρεις YouTubers που πραγματικά το υλικό τους είναι άθλιο ΟΜΩΣ για κάποιο λόγο έχουν Subscribers και fan boys.

Krow: Το κοράκι το ανακάλυψα εννέα μήνες πριν περίπου όταν βρήκα ένα βίντεο του για την LBGT κοινότητα. Από το πρώτο βίντεο που είδα ξεκίνησα να τον αντιπαθώ όμως αντί να αρχίσω να τον κράζω είπα να δω και μερικά άλλα του βίντεο μήπως και παρεξήγησα τις απόψεις του. Όμως τελικά δεν έκανα λάθος. 

Ο άνθρωπος αυτός προσπαθεί να σου παρουσιάσει τη ρατσιστική / ομοφοβική του γνώμη ως "ορθολογισμό". Μάλιστα για να επιβεβαιώσει στον ακροατή πως η γνώμη του είναι πράγματι ορθολογιστική αρχικά φέρνει πηγές και επιχειρήματα αγνοώντας άλλες πηγές και επιχειρήματα που αντικρούουν τα όσα λέει και επαναλαμβάνει την λέξη ορθολογισμός ώστε να πείσει για την ορθότητα των επιχειρημάτων του.

Εξ' αρχής σου λέει πως θα χαρακτηρίσεις τις απόψεις του ως ομοφοβικές ή ρατσιστικές ώστε να προλάβει οποιονδήποτε κάνει τέτοιους χαρακτηρισμούς. Μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιήσει όρους ως "ομοφοβικός φοβικός" ή κάτι τέτοια όμορφα χαζά.

Για να καταφέρει να πάρει views μπαίνει στη διαδικασία να "θάβει" άλλους youtubers ώστε να δημιουργεί drama. Και φυσικά κάνει ολόκληρο βίντεο πάνω στην στήριξη του στο youtube darma. Χαρακτηρίζει τη δουλειά των άλλων ως μη ποιοτική τη στιγμή που ο ίδιος το μόνο που κάνει είναι να ζωγραφίζει μια φανταστική εικόνα του εαυτού του και να κράζει πράγματα που δεν έχει ιδέα.

Το πρόβλημα με αυτό το κανάλι όμως δεν είναι όλα τα παραπάνω. Το πρόβλημα με αυτό το κανάλι είναι πως εξ αιτίας του μέσου των ακολουθούν πολλά παιδάκια. Έφηβοι που τώρα διαμορφώνουν την άποψη τους. Τα θέματα που επιλέγει ο krow δεν είναι απλά αστεία για να γελάσουν τα παιδιά αλλά σοβαρά θέματα όπως προσφυγικό, ρατσισμός, εκλογές κλπ. Τα έφηβα λοιπόν παιδιά ακούν αυτόν τον "krow" ενστερνίζονται τις ρατσιστικές ομοφοβικές και απαίδευτες γνώμες του χωρίς να χρησιμοποιήσουν καμία κριτική σκέψη. Το είπε αυτός στην οθόνη...άρα έχει δίκιο.

Linaras: Εδώ τώρα πάμε στο άλλο άκρο. Από τον αμόρφωτο και απαίδευτο krow πάμε στον συνειδητοποιημένα κλασσικό Ελληνάρα με το τσιγάρο του, το ουισκάκι του και το φτωχό λεξιλόγιο το οποίο το χρησιμοποιεί για να κοροϊδέψει....10χρονα. 

Ο τύπος είναι 25 χρονών περίπου και η ποιότητα που προσφέρει είναι ο χλευασμός μικρών παιδιών που κάνουν και αυτά βίντεο για να ικανοποιήσουν είτε τον εγωισμό τους ή την δημιουργικότητα τους. Δεν θα με πείραζε καθόλου αν έκανε την ίδια κριτική σε έναν ενήλικο. Δεν θα με πείραζε καθόλου αν χλεύαζε έναν ενήλικο που νομίζει πως έχει ωραία φωνή για παράδειγμα. Ο ενήλικος δεν ξεκινάει τώρα τη ζωή του. Ο ενήλικος έχει ζήσει πράγματα και καταστάσεις και μπορεί να διαχειριστεί (θεωρητικά πάντα) καλύτερα κάποιες κακόβουλες κριτικές. 

Όμως ρε ντολμά Linara στα περισσότερα βίντεο χλευάζεις παιδάκια. Μικρά παιδάκια. Εύκολος στόχος για έναν 25 άρη. Προφανώς τα παιδάκια αυτά εξ' αιτίας της ηλικιακής τους ανωριμότητας θα κάνουν λάθη, θα πουν βλακείες κλπ. Εσύ ο Linaras, αυτός ο μεγάλος youtuber αντί να την πέσεις σε κανέναν μεγάλο την πέφτεις σε παιδάκια; Μπράβο! Όπως έλεγε και ο Γεωργίου "κλασσικός ο μαλάκας ο Έλληνας".

Σημείωση: Linaras και Krow είναι κάτι σαν...διαδικτυακά φιλαράκια. Υποστηρίζει ο ένας τον άλλον. Σαν το τσιμέντο με το τούβλο.

Lynx: Πριν μερικούς μήνες είχα γράψει για την επίθεση από χάκερ στο κανάλι του Lynx. Τελικά αποδείχτηκε πως ήταν στημένο από τον ίδιο τον Lynx για να δώσει μάθημα. Αλλά γιατί να τον πιστέψουμε; 

Έκανε τόσο χαμό για να κάνει τους πάντες να πιστέψουν πως του χακέψαν το κανάλι για να μας αποδείξει πως τίποτα δεν είναι σταθερό...ή μια μαλακία σαν κι αυτή τέλος πάντων. Όμως η αλήθεια είναι πως το έκανε για ...views. Φτηνός τρόπος για να κερδίσεις μερικά subs και views και γι αυτό τον βάζω σε αυτή τη λίστα.

Άλλος ένας τύπος που με μια φτηνή δικαιολογία αναστατώνει τόσο κόσμο για να κερδίσει καμιά θεαματικότητα. Και μετά φταίει ο Μαλιάτσης και ο Mikeus που κάνουν διαφήμιση για να έχουν καλύτερο προϊόν. Ρε γατόνι μου Lynx. Ακόμα και το Fanta-στικά του Μαλιάτση ήταν πιο τίμιο από αυτό που έκανες εσύ.

Αυτά είχα να πω λοιπόν για τους χειρότερους, κατά τη γνώμη μου Έλληνες του Youtube. Φυσικά υπάρχουν και έξυπνα κανάλια Ελλήνων όπως του Mad Scientist ου έγραψα παλιότερα ή του Amontaristou που ανακάλυψα πριν μερικές εβδομάδες. Όμως δυστυχώς τα ορθά επιχειρήματα, το καλό χιούμορ και ο σωστός λόγος δεν έχουν θέση στο Youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου