Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

The Art of Writting SoftwareΟ προγραμματισμός των υπολογιστών ξεκίνησε με τις διάτρητες κάρτες και έχει φτάσει σήμερα να μπορεί κάποιος να γράψει προγράμματα σε απλή ανθρώπινη γλώσσα. Το να μπορεί κάποιος να γράφει κώδικα είναι σε μεγάλο βαθμό ένα είδος τέχνης που εκτός από ταλέντο χρειάζεται και μελέτη. Όπως ακριβώς δηλαδή στη τέχνη της μουσικής.

Ο μουσικός λοιπόν βάζει περίτεχνα τις νότες του στο πεντάγραμμο (αλγόριθμος) με σκοπό οι μουσικοί με τα όργανα τους  (επεξεργαστής) να εκτελέσουν το αλγόριθμο αυτόν. Το ίδιο και ο προγραμματιστής. Η διαφορά είναι στην αντίληψη αυτών που απολαμβάνουν το προϊόν αυτών των δύο. Στη μουσική ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον αλγόριθμο με τα αυτιά του και μπορεί να κρίνει αν έχει ισορροπία ή όχι. Στα προγράμματα ο αλγόριθμος μπορεί να κάνει τόσα πολλά που ο άνθρωπος δεν μπορεί με τις αισθήσεις του να το αντιληφθεί. Πρέπει να χρησιμοποιήσει εργαλεία ώστε να καταλάβει πόσο καλό είναι το αποτέλεσμα ενός καλογραμμένου προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, το να γράφεις αλγορίθμους σε μια γλώσσα προγραμματισμού είναι ένα είδος τέχνης. Η σκέψη που χρειάζεται για να λύσεις τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να σου παρουσιαστούν είναι αυτό που κάνει τον προγραμματισμό τόσο ενδιαφέρον. Το πόσο έξυπνη θα είναι η λύση που θα δώσεις είναι η επιβεβαίωση της οξυδέρκειας σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου