Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Nintendo Switch: Προσπάθεια για επιστροφή


Η μεγάλη N, μετά τις φήμες που ακούγαμε τόσο καιρό, αποφάσισε να μας δείξει σε ένα βίντεο το περίφημο νέο Project της με την κωδική ονομασία Nintendo NX και με την εμπορική του Nintendo Switch.

Είχε ακουστεί πως η επόμενη κονσόλα θα ήταν μια υβριδική κονσόλα μεταξύ home console και handheld και σύμφωνα με το video που έδωσε στη δημοσιότητα φαίνεται να το έχει πετύχει. Από το βίντεο φαίνεται πως όλος ο πυρήνας της κονσόλας είναι μέσα στο tablet, το οποίο δεν φαίνεται να έχει touch sensors. Έχεις τη βάση της συνδεδεμένη στην τηλεόραση σου και όταν βάλεις την κονσόλα για φόρτιση τότε μπορείς να παίξεις τα παιχνίδια σου σαν μια Home console. Όταν αποφασίσεις να φύγεις από το σπίτι βγάζεις την κονσόλα από τη βάση της, κάνεις attach πάνω της και δύο μικρά χειριστήρια και τη παίρνεις μαζί σου.

Ενδιαφέρον concept, όμως μου θυμίζει την εξέλιξη του καθόλου επιτυχημένου Wii U. Δεν ξέρω αν θα πετύχει στην αγορά μιας και το πρόβλημα θα είναι αν οι ΑΑΑ developers θα θέλουν να το υποστηρίξουν. Οι Nintendo την τελευταία δεκαετία δεν δίνει μεγάλη σημασία στα specs των προϊόντων της αλλά βασίζεται κυρίως στο software και μάλιστα στα δικά της IP που την συντηρούν εδώ και χρόνια.

Από το βίντεο φαίνεται πως θέλει να πετύχει στην κοινωνική πλευρά του gaming αφού μοιάζει με μια κονσόλα που μπορείς να παίξεις μαζί με τους φίλους σου. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από το βίντεο. Το αν αυτό είναι πρακτικό θα το δείξει η πραγματικότητα όταν βγει στην αγορά τον Μάρτιο του 2017.

Είναι πιθανόν αυτή να είναι η τελευταία προσπάθεια της Nintendo να ξανασταθεί στα πόδια της ως γίγαντας της βιομηχανίας αφού αν δεν πετύχει το νεό αυτό εγχείρημα ίσως να ακολουθήσει τα βήματα της Sega και να ασχοληθεί μόνο με το software. Έχουν γίνει πολλά λάθη από την Nintendo τα τελευταία χρόνια και έχει απομακρύνει τους hardcore gamers που της έχουν δώσει ψωμί από το πρώτο NES μέχρι και το Game Cube όμως όλα θα κριθούν από τη συμπεριφορά της στους Third Party developers και στα καινούριο παιχνίδια που απαιτούν μεγάλη ισχύ από μια κονσόλα για να τρέξουν ικανοποιητικά. Εν αναμονή λοιπόν...

2 σχόλια:

  1. Ακριβώς αυτό φαίνεται να είναι ένα tablet χωρίς touch sensors.Για γραφικά ούτε λόγος...πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό ξανά. Ενδιαφέρουσα τεχνολογία μεν αλλά χαμένη από χέρι εκτός αν πουλήσει τρελά, οπότε οι third party developers αρχίσουν να ασχολούνται μαζί της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνε λίγο χέρι χέρι αυτά. Δηλαδή θα πουλήσει αν έχει 3rd party developers και θα έχει 3rd party developers αν πουλήσει. Σε κάθε περίπτωση η N προσπαθεί να επαναλάβει την επιτυχία του Wii χρησιμοποιώντας κάτι νέο. Η αγορά και το marketing θα κρίνουν το μέλλον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή