Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Penny Dreadful


Το Penny Dreadfull είναι μια Αμερικανοβρετανική σειρά με βασικό θέμα της τους διάφορους ήρωες των ιστοριών τρόμου. Για την ακρίβεια είναι μια ενοποιημένη ιστορία που καταφέρνει να συνδέσει πολλούς από αυτούς τους ήρωες όπως τον Dracula, το τέρας του Φρανκενσταϊν και οτν Δρ. Τζέκυλ.

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο επεισόδιο μου είχε φανεί απίστευτα βαρετό...μέχρι τα τελευταία 5 δευτερόλεπτα του. Όταν πλέον αναφέρθηκε το όνομα ενός από τους πιο γνωστούς ήρωες ιστοριών τρόμου κατάλαβα ακριβώς τι ήθελε να κάνει η σειρά και το βρήκα απίστευτα ενδιαφέρον. 

Η βασική ιστορία έχει να κάνει με την απαγωγή της Μίνα από κάποιο δαίμονα και την προσπάθεια του Πατέρα της, μαζί με την βοήθεια της, Vanessa Ives, να την βρουν και να την σώσουν. Στη διάρκεια αυτής της αποστολής τους στρατολογούν ικανότατους ανθρώπους που μπορούν να τους βοηθήσουν όπως τον ίδιο τον Δρ. Φρανκενσταϊν αλλά και έναν Αμερικάνο, τον Ethan Talbot, με εξαιρετικές ικανότητες στη σκοποβολή. 

Όμως τι είναι μια ιστορία τεράτων χωρίς χαρακτήρες που να μπορούν να σε κρατήσουν σε ενδιαφέρον; Έτσι λοιπόν το συγγραφικό team της σειράς έχει επινοήσει τους πιο βασανισμένους χαρακτήρες με το αποκορύφωμα, κατά τη γνώμη μου, την Vanessa Ives ή οποία για ανεξήγητους λόγους είναι το love interest ενός άγνωστου δαιμονικού πνεύματος. 

Οι ηθοποιοί της σειράς δεν ανήκουν στη κατηγορία "γνωστό όνομα άρα ας το βάλουμε στη σειρά". Είναι μεν γνωστά ονόματα αλλά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ονόματα όπως η Eva Green, o Josh Hartnett και ο Timothy Dalton δεν φέρνουν μόνο τον διαφημιστικό ήχο του ονόματος τους στη σειρά αλλά και την εξαιρετική τους ερμηνεία. Όμως και το υπόλοιπο cast χαρίζει υπέροχες ερμηνείες έστω και αν είναι μικρότερα ονόματα.

Η σειρά για καλή μας τύχη ολοκληρώνεται σε 3 σεζόν γιατί νομίζω πως ο δημιουργός της σειράς αν ήθελε να παρατείνει τη ζωή της σειράς θα την καταντούσε προβλέψιμη και βαρετή χωρίς ουσιαστικά κανένα νόημα. Για το καλό λοιπόν της σειράς υπάρχουν μόνο 3 σεζόν.

Όποιος λοιπόν έχει ανοιχτό μυαλό και θέλει να δει διάσημα τέρατα να έχουν interaction σε μια μεγάλη ιστορία καλό θα ήταν να δει τις 3 αυτές σεζόν του Penny Dreadful. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου