Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Batman: The killing joke η ταινία


Το The Killing Joke είναι από τα πιο σημαντικά Batman comics. Οι λόγοι πολλοί αφού σε αυτό το comic βλέπουμε μια από τις εκδοχές του Joker Origin, το Origin της Oracle αλλά και μια εξαιρετικά σκοτεινή ιστορία Batman. Με το trend λοιπόν της DC τα τελευταία χρόνια να βγάζει όλα τα comics της σε ταινίες φέτος μας έδωσαν την ταινία Batman: The killing Joke.

Θα χωρίσω την ταινία σε δύο τμήματα. Το ένα αφορά όλα τα σημεία που σχετίζονται με το γνωστό one shot comic και είναι περίπου τα 3/4 της ταινίας και το άλλο ό,τι έχει σχέση με νέο υλικό που προστέθηκε είτε για να δώσουν περισσότερο βάθος στη ταινία ή για να μεγαλώσουν λίγο το συνολικό rutime.

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Ό,τι έχει σχέση με το comic είναι καλοφτιαγμένο. Αν έχει κάποιος διαβάσει το κόμικ τότε δεν έχει κάτι νέο να δει. Είναι το ίδιο σε animated format και είναι εξαιρετικό. Το σχέδιο θυμίζει το κόμικ, το animation είσαι σε γενικές γραμμές ικανοποιητικό και αυτό μόνο και μόνο επειδή σε κάποια σημεία μοιάζει λίγο "κομμένο". Αλλά σε γενικές γραμμές ικανοποιεί και δεν σε κάνει να θέλεις να ρίξεις smilex στην παρέλαση της 28ής Οκτωβρίου.

Οι βασικοί ηθοποιοί, για όσους μεγάλωσαν με το Batman animated series, είναι οι γνωστοί και άψογοι Kevin Conroy στη φωνή του Batman και ο Mark "Luke" Hamil στη φωνή του Joker. Δεν ξέρω αν φταίει η ηλικία τους που οι φωνές τους έχουν βραχνιάσει ή τους βάζουν κάποιο φίλτρο αλλά το παρατήρησα για πρώτη φορά στο Batman Arkham Asylum και μπορώ αν πω πως έτσι βραχνές οι φωνές τους είναι ακόμα καλύτερες. Δεν υπάρχουν λοιπόν και πολλά για σχολιασμό εδώ αφού οι περισσότεροι ηθοποιοί τον ξέρουν τον ρόλο τους και αν κάποιοι δεν είναι καλά επισκιάζονται από τους καλύτερους και υπάρχει μια συνολική ισορροπία.

Η μουσική δεν μου άφησε τίποτα. Μπορεί να είναι καλή κατά τη διάρκεια της ταινίας, να είναι ατμοσφαιρική αλλά μόλις τελειώσει την έχεις ξεχάσει. Είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν ασχολήθηκα καν με το ποιος έγραψε τη μουσική αφού δεν ήταν κάτι αξιομνημόνευτο.

Πάμε τώρα στο 1/4 της ταινίας που είναι και η αρχή της. Για κάποιο λόγο, υποθέτω για να δέσει ο θεατής με την σχέση Batgirl - Batman έβαλαν μια μικρή ιστορία που αφορά έναν μαφιόζο που έχει ερωτικά απωθημένα με την Batgirl. Κάτι που κάνει τον Batman ζηλιάρη (;) και καταλήγει να κάνει σεξ με την Batgirl στη ταράτσα μιας πολυκατοικίας του Gotham. Πραγματικά δεν ξέρω τι σκεφτηκαν για να βάλουν κάτι τέτοιο σε ένα Batman comic book adaptation. Δεν υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο. Δεν είναι να πεις που όλοι οι Batman fans περιμέναμε πότε ο Batman θα κάνει σεξ με την Batgirl. Ούτε καν υπήρξε ποτέ αυτό στο μυαλό μας. 

Η Batgirl είναι κορίτσι. Είναι η κόρη του Gordon, η μαθητευόμενη του Batman και την βάζουν να κάνει σεξ με τον Batman...γιατί θεώρησαν πως αυτό πουλάει; Αλλά ακόμα και αν δεν υπήρχε η επίμαχη σκηνή, το πρώτο μέρος είναι εντελώς εκτός κλίματος σε σχέση με την συνέχεια. Δεν κολλάει σαν κόσμος. Μοιάζει να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Δυστυχώς αυτό το 1/4 της ταινίας ρίχνει τη συνολική ποιότητα και κάνει ένα προϊόν που όλοι οι Batman fans θέλαμε να δούμε σε ένα προϊόν που είναι "καλό" αλλά θα ξεχαστεί μετά από λίγο καιρό. Αν κάποιος θέλει να το δει και να μην χαλαστεί προτείνω να αρχίσει να το βλέπει από το 20 λεπτό και μετά και αυτό γιατί τα πρώτα 20 λεπτά είναι η σαχλαμάρα και μετά αρχίζει το πραγματικό comic book adaptation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου