Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Another Metroid 2 Remake: Το Review


Στο προηγούμενο post είχα γράψει για το Remake του Metroid 2 το οποίο φτιάχτηκε από fan της σειράς. Τώρα λοιπόν που το τελείωσα ήρθε η ώρα να γράψω μερικά πράγματα γι αυτό.

Αρχικά να πούμε πως είναι κάτι παραπάνω από remake. Έχω παίξει το Metroid 2 σε Game Boy και το Remake αυτό είναι μια πραγματική αναβάθμιση. Ναι, κρατάει τα περισσότερα στοιχεία του παλιού, όπως την ιστορία και τη αποστολή τη Samus, όμως εμπλουτίζει το gameplay με ενδιάμεσα boss fights και mechanics που δεν είχε το προηγούμενο. 

Το gameplay του ξεφεύγει από το original και θυμίζει περισσότερο Super Metroid και Metroid Zero Mission κάτι που είναι 100% θετικό αφού είναι τα κορυφαία παιχνίδια της σειράς. Έτσι έχουμε πολλά powerups που δεν υπήρχαν προηγουμένως όπως τη δυνατότητα να τρέχεις γρήγορα, τις super bombs, να μπορείς να κρατάς όλα τα όπλα που κερδίζεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (κάτι που δεν υπήρχε στο original και είναι από τις καλύτερες προσθήκες) αλλά τις δυνατότερες οβίδες που χρειάζεσαι για να ανοίξεις συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού.

Τα γραφικά είναι φανταστικά. Μπορεί να μην είναι HD όμως αν κάποιος έχει παίξει το παιχνίδι στο μονόχρωμο Game Boy με την μικρή οθόνη και δοκιμάσει και αυτό θα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Υπάρχουν όμορφα background, λεπτομέρειες σε όλα τα σημεία του πλανήτη αλλά και στους εχθρούς και φυσικά στην ίδια την στολή της Samus.

Η δουλειά που έχει γίνει είναι εκπληκτική στο σύνολο του παιχνιδιού και παρά το γεγονός ότι είναι fan made εγώ βρήκα μόνο ένα bug προς το τέλος. Μικρό το κακό για ένα παιχνίδι που δεν έχει φτιαχτεί από μια ομάδα επαγγελματιών και δεν σου ζητάει να σπαταλήσεις ούτε 1 ευρώ για να το αποκτήσεις. Η διάρκεια του είναι περίπου στις 8 - 9 ώρες παιχνιδιού κάτι καθόλου κακό για τα λεφτά που δεν θα δόσεις ποτέ για να το αποκτήσεις.

Είναι το καλύτερο remake παιχνιδιού που έχω παίξει και δεν έχει φτιαχτεί από επαγγελματίες. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Η Nintendo πρόλαβε και το ανακάλυψε (δεν είχε πάρει χαμπάρι εδώ και μια δεκαετία) και ανάγκασε το δημιουργό του να το κατεβάσει. Δεν ξέρω που θα μπορούσε να το βρει κανείς πλέον, ίσως σε κάποιο torrent site, αλλά όπου και να το βρείτε πρέπει να το παίξετε. Ειδικά αν είστε fan της σειράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου