Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Play with power, Nintendo Power!


Είσαι 30+ και θυμάσαι με νοσταλγία τα καλοκαιρινά μεσημέρια που ενώ κοιμόντουσαν όλοι έβρισκες την ευκαιρία να παίζεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια στο NES τρώγοντας τοστ με λιωμένο τυρί και κρύα πορτοκαλάδα. Ετοιμάσου να ξαναζήσεις αυτό το συναίσθημα λοιπόν.

Η Nintendo σε λίγο καιρό θα βγάλει στην αγορά μια mini έκδοση του Nintendo Entertainment System με πραγματικό χειριστήριο, replica του παλιού NES, και με την δυνατότητα να παίξεις 30 από τα κλασικά παιχνίδια της κονσόλας. Φυσικά, επειδή ζούμε στο 2016, η Nintendo θα υποστηρίζει στο μικρό αυτό κονσολάκι της σύνδεση HDMI. 

Ουσιαστικά με την HDMI τα παιχνίδια υποθέτω θα μοιάζουν περισσότερο με emulation σε PC παρά με την original κονσόλα της Nintendo. Κι αυτό γιατί αρκετά από τα παιχνίδια του NES χρησιμοποιούσαν τις παλιές καλές CRT και την χαμηλότερης ευκρίνιας οθόνη τους προς όφελος των παιχνιδιών δημιουργώντας εφέ που κανένα emulation software δεν έχει κάνει μέχρι τώρα. Κι αυτό γιατί δεν βασίζεται στο παιχνίδι αλλά στην οθόνη που το παίζεις.

Όπως και να έχει 30 από τα καλύτερα παιχνίδια είναι καλή προσφορά. Παρόμοια με το Atari Flashback πριν μερικά χρόνια. Η τιμή είναι λίγο τσιμπημένη (69 ευρώ) αλλά πως να το κάνουμε...Nintendo είν' αυτή.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η κίνηση της μεγάλης N είναι ένα καλό βήμα και ίσως στο μέλλον να δούμε και άλλα παλιά συστήματα να ξαναγεννιούνται με αυτό το τρόπο, όπως N64 και SNES. Ας ζεστάνουμε λοιπόν το τοστάκι μας, ας βάλουμε μια κρύα πορτοκαλάδα και ας παίξουμε με δύναμη, Nintendo δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου