Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

ZootopiaΈχω αρκετό καιρό να δω παιδική ταινία Disney κυρίως γιατί δεν με έλκει ιδιαιτέρα το 3D animation αλλά και εξαιτίας των ηρώων που προσπαθεί να προωθήσει η Disney τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και τώρα προτιμώ σε μεγάλο βαθμό να παρακολουθήσω μια κλασική ταινία Disney των 90's, με αγαπημένη μου το Beauty and the Beast, παρά μια καινούρια ταινία. Παρ'όλα αυτά όμως είχα ακούσει πολλά θετικά για το Zootopia και ήθελα να το δω.

Στο Zootopia παρακολουθούμε την ιστορία μιας λαγουδίνας, της Judy Hops, να έχει ένα όνειρο, να γίνει αστυνομικός. Για έναν λαγό αυτό είναι κάτι ανήκουστο και δεν έχει ξαναγίνει όμως παρά τα εμπόδια η Judy τα καταφέρνει. Μπαίνει λοιπόν στην αστυνομία και οι καταστάσεις την οδηγούν να είναι υπεύθυνη μιας έρευνας που θα αποκαλύψει πολλά για την ονειρική Zootopia και της κυβέρνησης της.

Το animation, αν και όπως είπα δεν είμαι λάτρης σε γενικές γραμμές του 3D, μου άρεσε. Ήταν αρκετά καρτουνίστικο και αρκετές φορές με έκανε να ξεχνάω πως ήταν 3D. Η τεχνική αυτή του 3D animation έχει προχωρήσει πάρα πολύ και έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Το βασικότερο όμως στοιχείο της ταινίας είναι η χαρακτήρες και ο βαθμός που μπορεί κάποιος να ταυτιστεί μαζί τους. Η Disney έχει ιστορία σε αυτό το κομμάτι και το αποδεικνύει. Τόσο οι βασικοί χαρακτήρες όσο και τα "δεύτερα" είναι ενδιαφέροντες. Εύκολα κάποιος μπορεί να βρει κοινά με κάποιον από τους χαρακτήρες ή να συνδέσει κάποιους χαρακτήρες με αυτούς της πραγματικής ανθρώπινης ιστορίας με τους διεφθαρμένους πολιτικούς.

Αν τώρα κάποιος θέλει να δει μια παιδική ιστορία χαζοχαρούμενη και ευτυχισμένη τότε δεν νομίζω πως θα του αρέσει η ταινία. Όχι πως δεν έχει τον παιδικό τόνο των περισσότερων ταινιών Disney όμως η βασική του υπόθεση είναι η εξιχνιάσει κάποιας απαγωγής. Είναι ένα ντετέκτιβ στόρυ που, αν και ανάλαφρο, σου προκαλεί το ενδιαφέρον να θες να δεις τη συνέχεια. Τα αστεία της ταινίας ήταν παραδόξως πετυχημένα που ανταποκρίνονται τόσο σε ποιο παιδικές ηλικίες (τύπου πατάω την μπανανόφλουδα και πέφτω) μέχρι παρωδίες από γνωστές ταινίες και σειρές.

Το Zootopia είναι μια ταινία που μπορούν να απολαύσουν τόσο τα μικρά παιδιά όσο και τα μεγαλύτερα και να γελάσουν και οι δύο εξίσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου