Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Μπορεί ο LeBron να πάρει πρωτάθλημα;Στην Ελλάδα είδαμε τους καλύτερους τελικούς των τελευταίων χρόνων. Εντάξει, μπορεί να μην πήγε στα πέντε παιχνίδια όμως η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πως θα μπορούσε να αντέξει κάποιος το άγχος των συγκεκριμένων τελικών που όλοι τελείωσαν με την ψυχή στο στόμα. Είδαμε έναν απίστευτο Σπανούλη και έναν Διαμαντίδη στη τελευταία τους παράσταση. Όμως, μετά από αυτό έχουμε τους τελικούς του NBA.

Η αλήθεια είναι πως το NBA δεν έχει στο σύνολο του το ενδιαφέρων της δεκαετίας του 90 αφού μοιάζει να υπάρχουν μόνο τέσσερις ομάδες που θα μπορούσαν να πάρουν το πρωτάθλημα, Για άλλη μια φορά, 6η αν δεν κάνω λάθος, ο Lebron είναι στους τελικούς με τους Cavs. Είναι ο Lebron τόσο καλός παίχτης που να μπορεί να πάρει πρωτάθλημα NBA μόνος του; 

Πιστεύω πως ο Lebron είναι ο πιο υπερεκτιμημένος παίχτης που έχει περάσει από το NBA. Δεν φταίει φυσικά ο ίδιος αλλά τα μέσα ενημέρωσης που τον ανακύρηξαν από νωρίς ως τον επόμενο Michael Jordan. Μα δεν είναι καλός παίχτης ο Lebron; Φυσικά και είναι. Είναι καλός αθλητής σίγουρα, ποιος θα μπορούσε να πει το αντίθετο αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί καλύτερος από τον Jordan. Υπάρχει μια βασική διαφορά.

Ο Jordan δεν άφηνε κανέναν να τον αμφισβητήσει. Αν είχε μια κακή βραδιά τότε στην αμέσως επόμενη εμφάνιση του θα μας άφηνε με κρεμασμένο το σαγόνι. Κάθε φορά που πήγε τελικούς κέρδισε. Όμως για να φτάσει στο σημείο να το κατακτήσει αυτό είχε καταλάβει ένα πράγμα. Όσο καλός και αν είναι δεν μπορεί να το κάνει μόνος του. Ο Lebron μοιάζει να το ξεχνάει αυτό.

Στα μέσα της σεζόν ο προπονητής Μπλατς έφυγε από τους Cavs και όλοι ξέρουμε το λόγο. Ο Jordan δεν έδιωξε ποτέ τον Jackson. Ο Jordan δεν έφυγε ποτέ από τους Bulls για να μπορέσει να πάρει πρωτάθλημα ώστε να περάσει στο πάνθεον του NBA. Έμεινε εκεί και αντιμετώπισε όλους στα ίσια αξιοποιώντας ακόμα και τον τελευταίο του συμπαίχτη. Ο Lebron δεν έχει αυτή τη προσωπικότητα. O Lebron θέλει να κερδίσει μόνος του.

Μπορεί λοιπόν φέτος να το καταφέρει. Φυσικά και μπορεί. Ειδικά τώρα που οι Warriors έχουν απώλειες στους τελικούς ίσως να έχει την ευκαιρία του ο Lebron. Αλλά ακόμα και έτσι θα πρέπει να παίξει ομαδικά. Δεν χρειάζεται να παίζει 48 λεπτά σε κάθε αγώνα. Πρέπει να εμπιστευτεί τους συμπαίκτες του. Όπως έκαναν όλοι οι μεγάλοι του NBA.


Ποιος θα προτιμούσα να πάρει το πρωτάθλημα; Φυσικά οι Warriors. Είναι πιο καλά οργανωμένη ομάδα και ο Curry είναι ο άνθρωπος που μπορεί και ο πιο απλός θεατής να ταυτιστεί. Δεν έχει τα απίστευτα φυσικά προσόντα όμως έχει καταφέρει τις απίστευτες επιδόσεις του με τόνους δουλειάς και προπόνησης. Πως αλλιώς θα μπορούσε από τους 16 πόντους μ.ο. να φτάσει στους 30 πόντους μ.ο.. Όμως εμπιστεύεται και τους συμπαίκτες του. Είπαμε οι Warriors παίζουν ομαδικό μπάσκετ.

Έχουμε ένα ή δύο ακόμα παιχνίδια τελικών. Ας τα απολαύσουμε και ας κερδίσει ο καλύτερος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου