Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Daredevil Σεζόν 2η


Ο Daredevil είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας Marvel. Πέρσι λοιπόν είδαμε την πρώτη σεζόν της σειράς Daredevil, που την βρήκα καταπληκτική όμως δεν μας άφησαν εκεί οι δημιουργοί της σειράς. Φέτος μας έδωσαν καλύτερη και πιο δυναμική δεύτερη σεζόν.

Σε αυτή τη σεζόν έχουμε, εκτός από τον Daredevil, την εκπληκτική Ηλέκτρα. Η Ηλέκτρα είναι η μεγάλη αγάπη του Daredevil, κάτι σαν την Catwoman για τον Batman. Ομολογώ πως την περίμενα περισσότερο σέξι, όμως είναι δύσκολο να βρεις ηθοποιούς με τις φυσικές αναλογίες των ηρώων ενός κόμικ. Ακόμα λοιπόν και με λιγότερο μπούστο η ηθοποιός που υποδύθηκε την Ηλέκτρα ήταν καταπληκτική. Σε οποιοδήποτε σημείο υπήρχε interaction με τον Daredevil μπορούσες να δεις πως του έβγαζε τον κακό του εαυτό. Τον σαγήνευε με τέτοιο τρόπο που ξεχνούσε τα πάντα και την ακολουθούσε σαν πιστό σκυλάκι στις περιπέτειες της. 

Εκτός όμως από την Ηλέκτρα είχαμε στη σειρά και τον δεύτερο αγαπημένο μου ήρωα στο κόσμο της Marvel τον Τιμωρό. Ο Τιμωρός λοιπόν ήταν αυτό που έπρεπε να είναι. Εκδικητικός, βίαιος χωρίς να μετανιώνει για τις δολοφονίες των κακοποιών που διαπράττει. Το καλό με τη σειρά είναι πως μας έδειξε ολόκληρη την ιστορία του Τιμωρού από την αρχή της δολοφονίας της οικογένειας του μέχρι το σημείο που φοράει την γνώριμη στολή με την νεκροκεφαλή. 

Η σειρά Daredevil, σε αντίθεση με τον κινηματογραφικό κόσμο της Marvel, έχει επιλέξει έναν πιο ρεαλιστικό τρόπο αφήγησης και παρουσίασης της ιστορίας (όσο γίνεται δηλαδή σε έναν φανταστικό κόσμο υπερηρώων). Οι ήρωες δεν φοράνε εξ'αρχής τις στολές τους που τους έχουμε γνωρίσει από τα κόμιξ αλλά αυτό γίνεται σταδιακά και μέσα από την ανάγκη τους για να προστατευθούν. Όλα έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης και δεν γίνονται, η τουλάχιστον δεν δίνουν την εντύπωση, για να ικανοποιήσουν τους φαν των ηρώων που θέλουν να δουν τα frames του κομικ σε Live Action σειρά.

Και αυτό ακριβώς είναι το δυνατό σημείο της σειράς. Σε αντίθεση με το Flash, που είναι κατά τη γνώμη μου μέτρια σειρά, το Daredevil σε εγκλωβίζει στο σκοτεινό και γεμάτο διαφθορά κόσμο τους Hell's Kitchen. Δεν σου δίνει την ανάλαφρη αίσθηση μιας σειράς για παιδιά με "μαγική" τεχνολογία και πλούσια χρώματα. Αντίθετα όλα είναι πιο σκοτεινά και πιο επικίνδυνα.

Η σειρά τελειώνει με clifhanger των δύο νέων χαρακτήρων, κάτι που σημαίνει πως θα τους ξαναδούμε στη τρίτη σεζόν, κάτι που ελπίζω να γίνει. Αναρωτιέμαι αν στην επόμενη σεζόν θα υπάρχει, έστω και λίγο, interaction και με τον Spiderman. Όπως και να έχει η σειρά Daredevil, έγινε φέτος ακόμα καλύτερη από πέρσι και τη συνιστώ σε όλους τους comic book fans.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου