Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Laravel: Το πρώτο μου project


Ομολογώ πως δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάποιο framework σε καμία γλώσσα. Ίσως μ αρέσει να ανακαλύπτω από την αρχή τον τροχό ή ίσως επειδή νόμιζα πως δεν μπορώ να δουλέψω στα πλαίσια που ορίζονται από άλλους. Όμως παρά την απορριπτική μου φύση άρχισα να ασχολούμαι πρόσφατα με ένα PHP Framework που ακούει στο όνομα Laravel.

Παρά τα 4 μόνο χρόνια ύπαρξής της φαίνεται πως ο κόσμος του λογισμικού την αγαπάει και συνέχεια αναπτύσσεται. Το Model View Controller πλαίσιο που χρησιμοποιεί, αν και με δυσκόλεψε στην αρχή να καταλάβω την αρχή λειτουργίας του, παρέχει μια στρωτή οργάνωση στην ανάπτυξη λογισμικού. Παρά το γεγονός πως δεν έχω δουλέψει με άλλο framework στο παρελθόν, μπορώ να πω πως μέχρι τώρα το έχω λατρέψει.

Έτσι λοιπόν παρουσιάζω το πρώτο μου Laravel project. Δεν πρόκειται για κάτι μεγάλο και τρανό με βάσεις δεδομένων και άλλα τέτοια εύηχα καλούδια όμως είναι μια πρώτη προσπάθεια. Έχω κάποιες μελλοντικές ιδέες που θέλω να υλοποιήσω με το Laravel όμως αυτά τα αφήνω για το μέλλον. Για την ώρα μετέτρεψα την παλιά ιστοσελίδα μου, γραμμένη σε HTML και CSS, στο framework της Laravel.

myLaravelPage


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου