Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Beware the Batman


Τα cartoon έχουν πάρει τον δρόμο του 3D animation και οι παραγωγοί προσπαθούν να σκαλίσουν τις αναμνήσεις μας για να μας φέρουν μπροστά στο χαζοκούτι. Έτσι μας έδωσαν το αρκετά καλό Teenage Mutant Ninja Turtles (τουλάχιστον τα επεισόδια που έχω δει) αλλά και το Beware the Batman που θα προσπαθήσω να αναλύσω παρακάτω.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι σειρές Batman έχουν δώσει από τα πιο αξιοζήλευτα animation που από το 1992 και μετά όλοι προσπάθησαν να το αντιγράψουν. Εδώ όμως το animation χωλαίνει. Και όχι δεν είναι απλά η γνώμη μου επειδή δεν μου αρέσει το 3D animation γιατί σε αυτή τη περίπτωση δεν θα μου άρεσε ούτε και το animation από τα Teenage Mutant Ninja Turtles που το βρίσκω αρκετά καλό. Εδώ απλά το animation μοιάζει μη ρεαλιστικό και σε συνδυασμό με τον αφαιρετικό σχεδιασμό των μοντέλων ολοκληρώνει ένα σύνολο....οπτικά βαρετό. Θα έλεγα πως μοιάζει με το 3D animation του φτωχού και παραπέμπει σε εποχές 1997 που μπορεί να υπήρχαν τα λεφτά αλλά δεν υπήρχε η τεχνολογική ανάπτυξη για καλό 3D animation.

Όμως σε κάθε σειρά, βασικότερο συστατικό για την επιτυχία της είναι οι χαρακτήρες. Αν έχετε στο μυαλό σας τους χαρακτήρες από τα  παλιότερα Batman θα πέσετε από τα σύννεφα. Με εξέραιση τον βασικό ήρωα μας και τον Gordon οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία σχέση. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα επινοούν χαρακτήρες θεωρώντας πως έτσι θα "φρεσκάρουν" τον κόσμο του Batman.

Ο Batman είναι ο dedicated στο στόχο του τύπος που το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι να βελτιωθεί σε κάθε τομέα ώστε να πολεμάει καλύτερα το έγκλημα. Προνοητικός και όπως πάντα ξέρει περισσότερα απ' όσο φανταζόμαστε. Τίποτα περίεργο. Στο ίδιο επίπεδο και ο Gordon, είναι ο γνωστός μας "ηθικός" αστυνομικός που προσπαθεί να κάνει πάντα το καλό.

Τα προβλήματα αρχίζουν με τον Alfred. Ναι, ξέρω πως στα comix ο Alfred ήταν μέλος της Αγγλικής κατασκοπίας όμως στη σειρά μοιάζει 35 - 40 χρονών κάτι που δεν ταιριάζει χρονολογικά αφού θα έπρεπε να έχει γίνει προστάτης του Wayne από τα 25 του. Επίσης παύει να είναι ένας απλός μπάτλερ που ο Batman είναι συναισθηματικά δεμένος μαζί του. Είναι πλέον ο εκπαιδευτής, κατά κάποιον τρόπο του Wayne. Προσπάθησαν επίσης, για να του δώσουν περισσότερο βάθος, να τον συνδέσουν με έναν ακόμα χαρακτήρα που επινόησαν μόνο για την σειρά και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη αποτυχία.

Τέλος ο Robin παιδιά. Αν θέλετε sidekick τότε σας προσφέρουμε τη Κατάνα. Το κλασικό θηλυκό που έχει εκπαιδευτεί να είναι Ninja και δεν έχει την ανάγκη από κανέναν άντρα για να την προσέχει. Συνδέεται με κατά κάποιον τρόπο με τον Alfred αφού ο πατέρας της ήταν κατάσκοπος μαζί με τον Alfred.

Αν τώρα περιμένεις τους κλασικούς κακούς τότε καλύτερα να διαβάσεις ένα βιβλίο παρά να δεις αυτή τη σειρά. Ο μοναδικός κακός που είναι γνωστός στο ευρύ κοινό είναι ο Man-Bat, ο Croc και ο Ραζ Αλ Γκουλ. Τους υπόλοιπους δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Περίμενα να δω έναν Τζόκερ, έναν γρίφο έστω μια Catwoman αλλά όχι. Βατράχια, γουρούνια και μεταλλαγμένοι είναι οι κακοί στη σειρά και όλοι τους αδιάφοροι και βαρετοί.

Η ιστορία είναι εξίσου ηλίθια αφού όλα τα επεισόδια μέχρι το προτελευταίο μας γνωρίζουν χαρακτήρες που είτε στο τελευταίο επεισόδιο βοηθούν τον Batman είτε είναι εναντίον του.

Τελικά, ευτυχώς η σειρά αυτή έμεινε σε μια μόνο σεζόν και δεν θα δούμε άλλο από αυτό το έκτρωμα που θεώρησαν πως θα πουλούσε. Δεν καταφέρνει να προσελκύσει κανέναν, ούτε παλιούς φαν αλλά ούτε και καινούριους. Ακόμα και η σειρά του '70 της Hanna Barbera καλύτερη ήταν σε όλους τους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου