Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

AthensCon 2015


Αυτό το διήμερο στην Αθήνα, στο κλειστό Π. Φαλήρου, διεξάγεται αυτό που εγώ λέω γιορτή του Geek. Η AthensCon 2015 διαφημίστηκε σε μεγάλο βαθμό τις προηγούμενες μέρες και όπως είναι φυσικό είπα να κάνω κι εγώ ένα πέρασμα.

Τι μπορεί όμως να βρει ένας geek στο AthensCon; Αν είσαι geek κάποιας ηλικίας μπορείς να δεις το "μαγικό" αυτοκίνητο που...πετάει (όπως λέγαμε τότε) KITT. Άλλο ένα μηχανικό έκθεμα που χρειάζεται βενζίνη και λάδι για να λειτουργήσει και μπορεί να ανασύρει αναμνήσεις σε κάθε 30+ geek είναι το αυτοκίνητο από τη σειρά Dukes of Hazzard.

Αν είσαι fan του Game of Thrones και έχεις ονειρευτεί πολλές φορές να κάθεσαι στον άβολο θρόνο από σπαθιά που σε κάνει αυτομάτως τον υπέρτατο βασιλιά του Westeros, μπορείς να φωτογραφηθείς σε ένα υπέροχο σκηνικό που δημιούργησε η ομάδα το capcapgr.Φυσικά δεν λείπουν τα comics. Μπορεί κανείς να βρει παλιά κομιξ που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα μεταφρασμένα από το μακρινό 1970 και μετά. Μπλεκ, Κατερίνα, Μπαγκς Μπαννυ ακόμα και την εφημερίδα Φίλαθλος σε φύλλα που τυπώθηκαν το 1972. Κατάφερα μέσα σε όλα αυτά να βρω επιτέλους το κόμικ από την ταινία Batman του 1989. Οι αναμνήσεις από αυτό το κόμικ πολλές αφού τότε μου το είχαν αγοράσει και το διάβαζα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Φυσικά όπως σε πολλές περιπτώσεις κάποια στιγμή σου λένε πως "μεγάλωσες" και "δεν πρέπει να κρατάς αυτά τα σκουπίδια και να γεμίζεις το σπίτι" οπότε και χάθηκε διαπαντός από τα μάτια μου σε κάποιον πράσινο κουβά σκουπιδιών.Η ομάδα του retrocomputers για άλλη μια φορά (πραγματικά τα παιδιά αυτά έχουν τεράστια αποθέματα ενέργειας αφού κάθε λίγο και λιγάκι βρίσκονται και σε μια νέα έκθεση) έδειξε στο κόσμο όλα τα ιστορικά τεχνολογικά θαύματα που έχει στη κατοχή της. Από την πρώτη κονσόλα παιχνιδιών και τα πρώτα personal computers μέχρι λίγο πιο μοντέρνα τεχνολογικά θαύματα όπως το Game Cube και το Playstation 2.

Οι Cosplayers έδιναν και έπαιρναν σε όλη την έκταση της έκθεσης. Κοστούμια όπως Power Rangers, Batman (από το vs με τον Superman), IronMan και Al από το Full Metal Alchemist μέχρι Lara Croft και Harley Quin.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς το AthensCon και μάλιστα σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα αφού η πρόσβαση θα είναι λίγο πιο δύσκολη με την απεργία του Μετρό. Όμως αξίζει κανείς να δει από κοντά την έκθεση αφού τους παλιότερους θα τους γεμίσει αναμνήσεις και τους νεότερους χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου