Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Το μέλλον του...Επιστροφή στο μέλλον!


Η μέρα της προφητείας έφτασε. Σήμερα το πρωί λοιπόν αφού φόρεσα τα αυτοπροσαρμοζόμενα ρούχα μου και ήπια την pepsi που μου προσέφερε η εξομοίωση ενός νεκρού celebrity, πήρα το ιπτάμενο αυτοκίνητο μου και πήγα για δουλειά. Έτσι θα έπρεπε να ήταν η σημερινή μέρα, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας Back to the future 2.

Δυστυχώς όμως ο Robert Zemeckis δεν έπεσε μέσα σε όλες του τις προβλέψεις. Δεν έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα αλλά ούτε και hoverboards. Τα ρούχα μας δεν είναι φανταχτερά όπως τα παρουσιάζει η ταινία (ένα συνονθύλευμα από τα φωτεινά χρώματα των 80's μαζί με φουτουριστικό design και την μόδα των μέσα - έξω στις τσέπες).

Όμως σε τι έπεσε μέσα ο προφήτης; Μπορεί την μόδα των μέσα έξω στις τσέπες να μην την έχουμε όμως πριν μερικά χρόνια είχαμε μια άλλη μόδα. Την μόδα του ημίκρυφου σώβρακου. Την θυμάστε; Εγώ προσπαθώ να την ξεχάσω.

Νεκροί celebrities κάνουν διαφημίσεις (η διαφήμιση με τον Bruce Lee πριν μερικά χρόνια), τα video games προσπαθούν να αλλάξουν τρόπο χειρισμού κάνοντας τον παίχτη να κουνάει το σώμα του (να χαλαρώσω θέλω βρε μάνα μου όχι να πεθάνω), γυαλιά που σου "επαυξάνουν" την πραγματικότητα (βλέπε google glass), ηλεκτρονική αναγνώριση προσώπων και νοσταλγία για τα 80's. Αυτά είναι μερικές από τις επιτυχημένες προβλέψεις της ταινίας.

Δεν ήταν όμως εύστοχος ο Zemeckis σε όλες του τις προβλέψεις για το μέλλον κάτι όχι απαραίτητα αρνητικό. Δεν έχουμε γυμναστήρια στις καφετέριες (αν και ο άνθρωπος του 2015 νομίζω δίνει μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία του και στην άθληση), δεν διαβάζουν όλοι την USA Today και ευτυχώς για όλους μας το fax δεν είναι απαραίτητο ( αν και μερικές εταιρείες το χρησιμοποιούν ακόμα επειδή....λόγοι).

Στο video υπάρχει μια πιο αναλυτική ματιά σχετικά με την σημερινή ημερομηνία. Αν και είναι λίγο παλιό το video δεν νομίζω πως έχει αλλάξει ιδιαίτερα η εικόνα:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου