Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Southpaw


Το Southpaw είναι μια ταινία που ακολουθεί την χειρότερη στιγμή της ζωής ενός πρωταθλητή πυγμαχίας ελαφρών βαρών, του Billy Hope.

Ο Billy Hope είναι ένας πυγμάχος που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και εξαιτίας της απίστευτης οργής που απελευθερώνει στο ρινγκ καταφέρνει να γίνει αήττητος πρωταθλητής. Είναι είδωλο για όλους τους φίλους το αθλήματος αφού κατάφερε από το πουθενά όχι απλά να γίνει πρωταθλητής και να κερδίσει πολλά λεφτά αλλά να έχει για σύζυγό του μια πανέμορφη και πανέξυπνη γυναίκα που τον αγαπάει και είναι μαζί του από την εποχή που πρωτογνωρίστηκαν στο ορφανοτροφείο. Μαζί της έχει μια κόρη και ζουν μια παραδεισένια ζωή με πλούτη αλλά και με την αποδοχή του κόσμου.

Ένα μοιραίο βράδυ λοιπόν και πάνω σε έναν ανόητο καβγά η γυναίκα του πεθαίνει. Και από εκεί ξεκινάει η κατρακύλα. Ο Billy δεν μπορεί να αποδεχθεί τον χαμό της γυναίκας του, χάνει τα λεφτά του, χάνει τον τίτλο του, χάνει το περίγυρο τού που τον ακολουθούσε για την φήμη και κυρίως για τα λεφτά όμως το σημαντικότερο είναι πως χάνει τον σεβασμό της ίδιας του της κόρης.

Έτσι λοιπόν αφού έχει φτάσει στο πάτο αποφασίζει να κάνει μια μεγάλη επιστροφή και να διεκδικήσει ξανά όχι μόνο τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά κυρίως τον σεβασμό και την αγάπη της κόρης του.

Η ταινία μπορεί να θυμίσει το Rocky 3 σε ένα πιο σκοτεινό μοτίβο. Ακολουθεί τον ίδιο σκελετό. Κορυφή - πτώση - κορυφή. Φυσικά έχει και το ανάλογο training montage που έκανε τον αγαθό Ιταλό επιβήτορα διάσημο. Το ότι αντιγράφει το Rocky 3 δεν είναι κάτι μεμπτό. Ουσιαστικά μπορεί κάποιος να πει πως είναι ένα πιο ώριμο remake.

Ο Jake Gyllenhaal είναι μοναδικός για τον ρόλο του Billy Hope και πραγματικά φαίνεται πως μιλάμε για έναν ηθοποιό που μπορεί κάποια στιγμή να χτυπήσει και Όσκαρ. Η Rachel McAdams αν και δεν έχει μεγάλο screentime δίνει μια καλή παρουσία σαν σύζυγος του Billy Hope.

Αυτό που δεν μου άρεσε στην ταινία είναι όταν, για λόγους πλοκής, εμφανίζει από τον πουθενά έναν προπονητή πυγμαχίας που ουσιαστικά αναλαμβάνει τον ρόλο του μέντορα.

Πριν μερικά χρόνια έλεγαν όλοι πως η ταινία Rocky αυτής της γενιάς θα είναι το Warrior γιατί συνδυάζει το δράμα με το MMA. Θα διαφωνήσω εντελώς και θα πω πως αν κάποιος θέλει να δει τον Rocky αυτής της γενιάς αρκεί να δει το Southpaw (ακόμα και ο τίτλος της ταινίας παραπέμπει στον αριστερόχειρα Rocky Balboa).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου