Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Nick Vujicic: Ο άνθρωπος που δεν τα παράτησε ποτέ!


Μερικές φορές η ζωή....ή μάλλον για να το πω καλύτερα, τις περισσότερες φορές η ζωή δεν σου δίνει αυτά που θα ήθελες να έχεις ή αυτά που πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις. Μπορεί να δίνεις τις μεγαλύτερες μάχες της ζωής σου για να καταφέρεις το στόχο σου όμως συνέχεια να αποτυγχάνεις. Και τότε νομίζεις πως δεν έχεις τη δύναμη να προσπαθήσεις ξανά, να ετοιμαστείς και πάλι για άλλη μια μάχη που θα σε φέρει πιο κοντά στο στόχο σου. Όμως τι κάνεις τότε?

Απλά, προσπαθείς και πάλι. Και μπορεί να ακούγεται κλισέ και λίγο cheesy όμως αυτή είναι αλήθεια. Γιατί είναι μια αλήθεια που δεν μας την διδάσκει κάποια ταινία ή βιβλίο αλλά η πραγματική ζωή. Ο Nick Vujicic για παράδειγμα είχε την ατυχία να γεννηθεί χωρίς άκρα. Ο κάθε λογικός άνθρωπος θα έλεγε πως η ζωή αυτού του ανθρώπου έχει τελειώσει. Πως δεν μπορεί να κάνει οικογένεια, να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Όμως η λογική πάει στα σκουπίδια όταν η ανθρώπινη θέληση φοράει το θώρακα της και αρπάζει το σπαθί της.

Έτσι λοιπόν και ο Nick Vujicic μας διδάσκει να μην τα παρατάμε ποτέ. Να επιμένουμε. Ακόμα και να πέσουμε πρέπει να δοκιμάσουμε να σηκωθούμε. Γιατί αν δεν δοκιμάσουμε να σηκωθούμε τότε σίγουρα θα μείνουμε στο έδαφος. Αν όμως κάνουμε ακόμα μια προσπάθεια, ίσως ναι είναι αυτή που θα μας δώσει αυτό που θέλουμε. 

Μια ακόμα προσπάθεια λοιπόν. Μια ακόμη φορά θα δοκιμάσουμε να σταθούμε όρθιοι. Και αν αποτύχουμε τότε θα δοκιμάσουμε ξανά. Μέχρι το τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου