Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η ελληνική ψυχή μας έβγαλε για άλλη μια φορά...την ψυχή


Πόσες και πόσες φορές δεν γύρισε παιχνίδια η εθνική Ελλάδας. Έχουμε γίνει συνήθεις ύποπτοι αφού την διαδικασία την έχουμε επαναλάβει τόσες φορές που κανένας αντίπαλος μας δεν μπορεί να θεωρήσει δεδομένη την νίκη ακόμα και αν προηγείται με 10 πόντους 5 λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού. Έτσι έγινε κι εχθές.

Τι κι αν οι Κροάτες, στην έδρα τους, μας έβαζαν τρίποντα. Τι κι αν βρεθήκαμε τρεις φορές 10 πόντους πίσω. Δεν είχε καμία σημασία για τους διεθνείς. Πάλεψαν μέχρι το τέλος και πήραν τη νίκη. Και ποιος βοήθησε σε αυτό. Μα ποιος άλλος, ο Kill Bill Βασίλης Σπανούλης.

Με το φαρμακερό του τρίποντο που δουλεύει άριστα μόνο σε κρίσιμες στιγμές, όπως δηλαδή έκανε και ο μεγάλος Larry Bird, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι λίγο πριν τη λήξη. Ο Σπανούλης είναι από τους παίχτες που μπορεί να μην βάλει 20 πόντους σε 30 λεπτά αγώνα, όμως να βάλει 2 τρίποντα στα τελευταία λεπτά και να αλλάξει το παιχνίδι. Εχθές βέβαια έβαλε 16 πόντους αλλά και μοίρασε 6 ασίστ.

Στα βήματα του αρχίζει να πατάει και ο Κώστας Σλούκας που μπορεί να έβαλε μόνο 2 πόντους αλλά ήταν οι 2 πόντοι που μας έφεραν μπροστά σχεδόν 2 λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας. Τόσα χρόνια με δίπλα στον Σπανούλη έχει μάθει πολλά.

Φυσικά το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και για να κερδίσει μια ομάδα πρέπει όλοι οι παίχτες να βάλουν το λιθαράκι τους. Έτσι λοιπόν, εκτός από τους παίχτες που έφτασαν διψήφιο αριθμό πόντων (Πρίντεζης, Μπουρούσης, Κουφός) είχαμε και τους παίχτες που αν και δεν έδωσαν πόντους έδωσαν άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι το κλέψιμο του Ατεντοκούμπο που χάρισε ένα απίστευτο κάρφωμα στον Πρίντεζη αλλά και η γενικότερη ψυχή όλης της εθνικής.

Βήμα βήμα μπορούμε να φτάσουμε στο τρίτο μας πρωτάθλημα Ευρώπης. Υπομονή και στης 20 Σεπτέμβρη τα πανηγύρια θα αρχίσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου