Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Η Εθνική Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ 2015


Οι διακοπές τελειώσαν το καλοκαίρι τελειώνει όμως όπως έχουμε συνηθίσει εμείς οι μπασκετικοί κάθε χρόνο τέτοια εποχή ετοιμαζόμαστε να δούμε την εθνική Ελλάδας του μπάσκετ να παίζει είτε σε Ευρωμπάσκετ ή σε Μούντομπάσκετ. Φέτος είναι η σειρά του Ευρωμπάσκετ και ο Κατσικάρης έχει κάνει τις επιλογές του.

Στο ροστερ λοιπόν της εθνικής υπάρχουν 3 παίχτες NBAers. Ο Κουφός, ο Παπανικολάου και φυσικά ο Αντετοκουνμπο. Μάλιστα θα μπορούσαν οι παίχτες που έρχονται από το NBA να ήταν 4 αν ο Καλάθης συνέχιζε και φέτος στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου (αν και έχω αμφιβολίες τα τελευταία χρόνια πόσο καλύτερο είναι από το Ευρωπαϊκό μπάσκετ).

Μετά από τους "μικρούς", αυτούς που έχουν γεννηθεί δηλαδή το 1990 έχουμε δύο PG. Τον Μάντζαρη και τον Σλούκα. Μικροί και γρήγοροι αλλά ευτυχώς παρά το μικρό της ηλικίας τους έχουν εμπειρίες αφού και οι δύο παίζουν σε μεγάλες ομάδες που χτυπάνε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στους έμπειρους αλλά και απίστευτα ταλαντούχους το ροστερ χτυπάει κόκκινο. Παίχτες με πρωταθλήματα και διακρίσεις όπως ο Σπανούλης, ο Μπουρούσης, ο Ζήσης, ο Περπέρογλου και ο Καϊμακόγλου.

Για το τέλος αφήνω τον παίχτη που προσωπικά θαυμάζω και βοηθάει πάντα τα μέγιστα τον Πρίντεζη. Έναν παίχτη που πιστεύω πως αν έπαιζε στην Αμερική θα ήταν από τους καλύτερους PF, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, και στο NBA.

Το υλικό λοιπόν υπάρχει. Δεν έχω δει κανέναν αγώνα της εθνικής μέχρι τώρα όμως από τα αποτελέσματα φαίνεται να έχει δέσει. Οπότε θεωρώ πως το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε από αυτή την εθνική είναι να ήμαστε στη τετράδα. Τις ομάδες που φοβάμαι περισσότερο για φέτος είναι Ισπανία, Σερβία, Γαλλία και φυσικά την Κροατία σαν διοργανώτρια χώρα. Πάντα όταν μια καλή ομάδα παίζει στη χώρα της γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική.

Καλή επιτυχία λοιπόν στο πρώτο αγώνα για το φετινό ευρωμπάσκετ που δίνει η εθνική απέναντι στην ομάδα των Σκοπίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου