Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

Turbo-X: Το Χ είναι απαγορευτικό


Την Παρασκευή, αφού ήταν η τελευταία μέρα στη δουλειά και μετά της 17:00 άρχιζαν οι καλοκαιρινές μου διακοπές, αποφάσισα να κάνω μια βόλτα από το Πλαίσιο. Εκεί λοιπόν στον τέταρτο όροφο του Πλαισίου Συντάγματος, μία κυρία σχεδόν τσακωνόταν με τον υπάλληλο της τεχνικής υποστήριξης για μια οθόνη TurboX που της χάλασε στα 3 χρόνια και για να την φτιάξει το πλαίσιο της ζητούσε 240 ευρώ (όσο δηλαδή είχε αγοράσει η κυρία την οθόνη) αλλά και για 2 τηλεφωνικές συσκευές TurboX που και αυτές τις είχαν χαλάσει δύο φορές από τότε που τις είχε αγοράσει και το πλαίσιο τις είχε αλλάξει δύο φορές. Ακούγοντας αυτή τη συζήτηση ήρθαν στο μυαλό μου μνήμες από τη δικιά μου κακή εμπειρία σε συσκευές TurboX.

Τον Δεκέμβριο του 2013 είχα κάνει τη μεγάλη μετάβαση σε smartphone (πραγματικά σιχαίνομαι αυτό τον "μαρκετίστικο" όρο όμως πρέπει να έχουμε ένα common ground με κοινές ορολογίες για να καταλαβαινόμαστε) αγοράζοντας ένα TurboX G301. Η τιμή του συγκριτικά με πιο πρωτοκλασάτα μοντέλα της αντίστοιχης κατηγορίας ήταν περίπου 40 - 60 ευρώ πιο κάτω. Έτσι, εκείνη τη στιγμή η επιλογή ήταν εύκολη. Ήταν ένα φτηνό κινητό που θα με "έμπαζε" στο παιχνίδι των smartphones. Και πραγματικά για 10 περίπου μήνες ήταν όλα καλά. Ένα απόγευμα όμως ξαφνικά το κινητό σταμάτησε να έχει εικόνα.

Δεν αγχώθηκα γιατί σκέφτηκα πως το πλαίσιο θα το άλλαζε ή θα το έφτιαχνε. Έτσι κι έγινε. Το πήγα και σε μία εβδομάδα μέσα με κάλεσαν να πάω να το πάρω. Βγαίνοντας από το μαγαζί σκέφτηκα να το ανοίξω να βάλω τις κάρτες sim μου για να αρχίσει να δουλεύει. Και δούλευε....η οθόνη. Έβλεπα τα πάντα. Το πρόβλημα ήταν πως δεν ανταποκρινόταν στα αγγίγματα μου. Το πήγα πίσω και μου είπαν πως θα το δουν και θα με ξανακαλέσουν. Και με ξανακάλεσαν. Για να μου πουν πως δεν φτιάχνει και πως πρέπει να πάρω κάτι άλλο. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη.

Μερικούς μήνες πριν το περιστατικό, η εταιρεία που δουλεύω έπρεπε να προμηθευτούμε κινητά για τους πωλητές μας. Πρότεινα κι εγώ το ίδιο κινητό που με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο. Μέσα σε ένα μήνα όμως άρχισαν τα προβλήματα. Τα θέματα εκεί ήταν η μπαταρία των κινητών. Όμως αφού είχα ζήσει τα δύο αυτά περιστατικά με τα TurboX κινητά άρχισα να ψάχνω τι γίνεται με τα TurboX.

Σύντομα βρήκα στο Internet πολλούς αγοραστές σε οτιδήποτε TurboX (από οθόνες μέχρι laptop) να αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με τις συσκευές τους. Επίσης κάθε φορά που πήγαινα στο Πλαίσιο για βόλτα άρχισα να παρατηρώ τι συσκευές πήγαινε ο κόσμος στην τεχνική υποσήριξη του πλαισίου και φυσικά 9 στις 10 συσκευές (για να μην πω 10 στις 10 και φανώ υπερβολικός) ήταν συσκευές TurboΧ.

Αφού λοιπόν το οτιδήποτε TurboX έχει πολλά προβλήματα γιατί το Πλαίσιο συνεχίζει να τα πουλάει. Μήπως δεν ξέρουν οι διοικούντες την κακή ποιότητα των προϊόντων τους; Νομίζω όμως πως το όλο θέμα έχει να κάνει με το προϊόν κράχτης. Η αλήθεια είναι πως το οτιδήποτε TurboX είναι φτηνότερο από το χειρότερο αντίστοιχο προϊόν γνωστής εταιρείας. Ο αγοραστής λοιπόν αφού βλέπει μια τόσο χαμηλή τιμή με δυνατότητες εφάμιλλες του γνωστού προϊόντος προτιμάει να αγοράσει το TurboX. Αφού γίνει αυτό το Πλαίσιο έχει δύο πιθανά σενάρια. Είτε το προϊόν TurboX θα δουλέψει σωστά για αρκετό καιρό (πράγμα μάλλον σπάνιο) ή θα χαλάσει, θα που στον αγοραστή πως δεν μπορεί να φτιαχτεί και μπορεί να αγοράσει κάτι άλλο με τα ίδια λεφτά ή δίνοντας κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν αυτή η θεωρία έχει λογική βάση όμως πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο που το Πλαίσιο ακολουθεί αυτή την πολιτική εδώ και χρόνια με κακής ποιότητας ηλεκτρονικές συσκευές.

Όπως και να έχει το πράγμα όμως καλό θα είναι να αποφεύγουμε συσκευές TurboX. Δεν είναι πως δεν θα βρεθεί λύση για το οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί να παρουσιάσει η συσκευή όμως είναι σαν να δίνεις λεφτά για να αγοράσεις κάτι που ξέρεις πως μέσα στο χρόνο θα σου παρουσιάσει πρόβλημα και θα πρέπει να μπεις σε περιπέτειες. Καλύτερα νομίζω είναι να δώσεις τα 40-60 παραπάνω ευρώ να πάρεις κάποια γνωστή μάρκα και να μειώσεις τις πιθανότητες να σου παρουσιάσει πρόβλημα σύντομα (εντάξει το να μην σου παρουσιάσει πρόβλημα ποτέ είναι ουτοπικό). Μακρυά λοιπόν από TurboX...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου