Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Pixels


Πριν μερικούς μήνες ο φίλος Javatzis μου έδειξε ένα trailer ταινίας που με ξετρέλανε και ήθελα να την δω οπωσδήποτε όταν θα έβγαινε στους κινηματογράφους. Ήταν από την ταινία Pixels που άρχισε να προβάλετε την Πέμπτη και φυσικά δεν χάσαμε ευκαιρία και πήγαμε να την δούμε.

Όπως κάθε καλός ιντερνετάκιας πριν πάω να την δω διάβασα και είδα κριτικές όχι και πολύ καλές. Να πω την αλήθεια δεν περίμενα όμως και πολλά γιατί πρωταγωνιστής στο Pixels είναι ο Adam Sandler που μπορεί κάποτε να πρωταγωνιστούσε σε καλές κωμωδίες όμως τα τελευταία χρόνια έχει...ξεπέσει.

Το καλοκαίρι λοιπόν του 1982 (δεν είχα γεννηθεί ακόμα εγώ) η NASA στέλνει στο διάστημα μια κάψουλα με video με αναφορές στην pop-culture της εποχής με σκοπό να ανακαλυφθεί από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό. Την ίδια εποχή ο Brenner, ένας geeky έφηβος μαζί με την παρέα του, λαμβάνουν μέρος σε έναν διαγωνισμό arcade games. Ο Brenner κερδίζει την δεύτερη θέση στο διαγωνισμό αφού χάνει στα σημεία από τον κοντοπίθαρο Eddie στο παιχνίδι Donkey Kong. Μερικά χρόνια μετά (στο παρόν δηλαδή) ο Brenner είναι τεχνικός σε μια εταιρία τεχνολογίας. Όμως αυτό σύντομα θα αλλάξει αφού είναι ο μόνος στο κόσμο που μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση των εξωγήινων που επέλεξαν να αντιμετωπίσουν την ανθρωπότητα με την μορφή ηρώων από video games.

Αντίθετα λοιπόν με την ιντερνετική γνώμη η ταινία ήταν καλή. Με τόσες αρνητικές κριτικές περίμενα να βαρεθώ σύντομα και να με πάρει ο ύπνος στο αναπαυτικό κάθισμα του Village όμως ευτυχώς δεν έγινε. Υπήρχαν σημεία που γέλασα με τα αστεία της ταινίας (ευτυχώς δεν γέλαγα μόνο εγώ αλλά και οι υπόλοιποι μέσα στην αίθουσα) αλλά και σημεία που με έκαναν να θυμηθώ άλλες παρόμοιες ταινίες από τα 80s (Wargames, The Wizard κλπ).

Η ταινία είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο που αν έχεις μεγαλώσει με την pop κουλτούρα των 80s τότε την καταλαβαίνεις καλύτερα. Υπάρχουν αναφορές (εκτός φυσικά από τα video games) σε σειρές, ηθοποιούς, τραγουδιστές και σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Αλλά ακόμα και αν δεν είσαι αυτής της γενιάς και είσαι απλά ένα geek της νέας εποχής τότε δεν μπορεί να μην παρατηρήσεις λεπτομέρειες όπως την συμμετοχή του Sean Bean και του Peter Dinklage (Game of Thrones) ή αναφορές σε σύγχρονα video games (PS4, Call of Duty κλπ).

Είναι μια απολαυστική ταινία για το καλοκαίρι για όποιον θέλει να περάσει ένα όμορφο ανάλαφρο δίωρο και να αναπολήσει την εποχή που ήταν ακόμα παιδί. Σίγουρα δεν μιλάμε για masterpiece αλλά είναι μια καλή επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου