Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Μοντέρνα PC Games με ημερομηνία λήξης


Τίτλο σε PC είχα να αγοράσω καιρό. Από την μία είχα το XBOX360 για να παίζω νέους τίτλους και από την άλλη δεν είχα και καμία σοβαρή κάρτα γραφικών για να υποστηρίζει σε full γραφικά τους νέους τίτλους παιχνιδιών. Πρόσφατα όμως έγινα ευτυχής κάτοχος μιας GTX750 Ti και αποφάσισα να δοκιμάσω την "ιπποδύναμη" της κάρτας γραφικών με μερικούς σχετικά καινούριους τίτλους.

Έτσι αγόρασα την τριλογία Batman Arkahm και το Battlefiled 4. Από την τριλογία του Arkahm δεν είχα παίξει το Origins. Έτσι, φανατικός Batman-άκιας καθώς είμαι, έτρεξα πρώτο πρώτο να εγκαταστήσω το Batman Arkahm Origins.

Βάζω λοιπόν ο δύστυχης το 1ο DVD και αφήνω το autoplay να με οδηγήσει στην εγκατάσταση. Αφού πάτησα ΟΚ σε δύο τρία παράθυρα χωρίς να διαβάσω τίποτα απ' ό,τι έγραφε, ξεκινάει να κάνει εγκατάσταση το Steam. Ένα τεράστιο ερωτηματικό διαγράφτηκε πάνω από το κεφάλι μου όμως λέω ΟΚ δεν πειράζει ας το κάνει εγκατάσταση, θέλω απλά να παίξω το παιχνίδι. Η εγκατάσταση του Steam κόλλησε και αφού έκανα μια δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια να το εγκαταστήσω από το DVD του παιχνιδιού το κατέβασα από το site μπας και τελικά καταφέρω και κάνω εγκατάσταση το παιχνιδάκι και κάτσω να παίξω.

Τελικά η εγκατάσταση ξεκίνησε και όταν έφτασε να αντιγραφή δεδομένα από το τρίτο και τελευταίο δισκάκι του παιχνιδιού προετοίμαζα τον εαυτό μου για ένα ακόμα φοβερό παιχνίδι Batman. Με το που τελειώνει η εγκατάσταση περιμένω να ξεκινήσει το παιχνίδι. Όμως σιγά μην ξεκίναγε. Έπρεπε να κατεβάσει και updates. Εγώ όμως δεν ήθελα updates. Ήθελα απλά να παίξω. Κάνω cancel και ξανά ξεκινάω το Steam. Ξανά να επιμένει να κατεβάσει updates. Αφού δοκίμασα 5 φορές να κάνω cancel τα updates για να παίξω το παιχνίδι τελικά υπέκυψα αναγκαστικά στις βουλές του Steam και άφησα το παιχνίδι να πάρει updates.

Κάτι παρόμοιο έγινε και με το Battlefield 4 αλλά αντί για Steam είχαμε το Origin. Επίσης αφού τελείωσε όλο το θέμα της εγκατάστασης και επιτέλους έκανα διπλό κλικ στο εικονίδιο για να παίξω έμεινα έκπληκτος που αντί να ανοίξει το παιχνίδι μου άνοιξε μια σελίδα στον browser με τα "στατιστικά" μου στο παιχνίδι. Για να περάσω στο "ψητό" έπρεπε μέσα από τον browser να πατήσω play campaign. Δηλαδή αυτά τα στατιστικά δεν μπορούσαν να τα έχουν σε ένα in-game menu. Πρέπει να ανοίξει ο browser και να συνδεθείς σε μια σελίδα της EA?

Το κακό σε αυτό το θέμα είναι πως η ταχύτητα μου στο Internet δεν είναι και η καλύτερη που μπορεί να έχει κάποιος το 2015. Μιλάμε για το minimum που σου δίνουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών τα 2Mbps. Έτσι λοιπόν για να πάρει τα updates περίμενα όλο το βράδυ χωρίς να βλέπω τίποτα στο youtube ώστε να επιταχύνω λίγο την διαδικασία.

Ρε, γαμώτο σε τι εποχές έχουμε φτάσει στο PC gaming. Κάποτε για να παίξεις ένα παιχνίδι ήταν απλά τα πράγματα. Έκανες την εγκατάσταση από DVD και έπαιζες το παιχνίδι. Αν ήθελες και μόνο αν ήθελες μπορούσες να κατεβάσεις updates για να μην έχει τα διάφορα bug το παιχνίδι σου. Όμως σου δινόταν η επιλογή. Επίσης το παιχνίδι μπορούσες να το παίξεις ακόμα και αν δεν είχες internet. Τώρα όλο και περισσότεροι τίτλοι θα απαιτούν Ιnternet για να μπορείς να παίξεις. Και θα το καταλάβαινα αυτό αν ήθελες να παίξεις on-line όμως αν θες να παίξεις το single player; Γιατί πρέπει να έχω internet. 

Φυσικά ξέρω πως όλα αυτά τα κάνουν για να αποφύγουν την πειρατεία όμως αν θέλει τόσο κόπο αλλά και χρήμα για να παίξεις ένα παιχνίδι single player τότε καλύτερα να κατεβάσεις τα 50GB του από το PirateBay και να παίξεις χωρίς κανένα steam να παρακολουθεί πόσες ώρες έπαιξες και τι έκανες στο παιχνίδι. Τουλάχιστον αν το κατεβάσεις από το PirateBay θα μπορείς να παίξεις το παιχνίδι σου ακόμα και αν το Steam ή το Origin κλείσουν. Γιατί όλα αυτά τα παιχνίδια που απαιτούν να έχεις internet για να παίξεις έχουν ημερομηνία λήξης την ημερομηνία που το Steam (ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια εταιρεία) κλείσει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου