Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Παλιές Αγάπες: Τα Adventure Games


Ο πρώτος μου υπολογιστής ήρθε στο σπίτι τον Δεκέμβριο του 1996. Σύντομα άρχισα να διαβάζω το PC Master και να γνωρίζω μέσα από τα γραπτά του Τσουρινάκη τον μαγικό κόσμο των Adventure Games. Όμως ομολογώ πως αρχικά με φόβιζε αυτός ο άγνωστος κόσμος αφού ούτε καλά Αγγλικά γνώριζα (εντάξει μπορούσα να επικοινωνήσω με ξένους σχετικά εύκολα και είχα αρκετά πλούσιο λεξιλόγιο σε σύγκριση με τους συνομηλίκους μου) αλλά ούτε και πίστευα πως έχω την "λογική" που χρειάζεται ένα τέτοιο είδος παιχνιδιού. Έναν χρόνο μετά οι φόβοι μου μπήκαν στην άκρη και για πρώτη φορά έπαιξα ένα adventure game, to The Curse of Monkey Island.

Από τότε και μέχρι το τέλος της φοιτητικής μου ζωής ήταν το αγαπημένο μου είδος παιχνιδιών. Έπαιξα αρκετά παλιά κλασσικά όμως και νεότερα διαμάντια (Syberia, The Longest Journey κλπ). Η ιστορία, το χιούμορ και φυσικά οι γρίφοι πάντα με έκαναν να εθιστώ και να περάσω όμορφα με αυτά τα παιχνίδια. Όταν όμως εγώ άρχισα να ασχολούμαι με τα adventures o Τσουρινάκης έλεγε πως ερχόταν το τέλος τους. Εγώ τότε μέσα στην άγνοια μου, αφού ούτε το ίντερνετ ήταν τόσο διαδεδομένο αλλά και οι κύκλοι μου συνέχιζαν να παίζουν αυτά τα παιχνίδια, δεν το πίστευα. Σύντομα όμως είδα κι εγώ αυτό που ο προφήτης Τσουρινάκης έγραφε κάποτε στο PC Master.

Όταν μετά από περίπου δύο χρόνια απουσίας μου άρχισα να ασχολούμαι ξανά με τα video games παρατήρησα πως τα adventures σχεδόν δεν υπήρχαν. Το αγοραστικό κοινό για ένα τόσο εξεζητημένο είδος παιχνιδιού είχε εξαφανιστεί και όλοι έτρεχαν να παίξουν το νέο Call of Duty και το Crysis (μέσα σε αυτούς κι εγώ). Τώρα στα 33 μου δεν έχω πια την υπομονή να ασχοληθεί ενδελεχώς με αυτό το είδος παιχνιδιών όμως όλες οι καλές αναμνήσεις που μου έχουν δώσει τα προηγούμενα χρόνια με κάνουν να ψάχνω να βρω διαμάντια που να μην έχω παίξει. Όχι φυσικά για να τα παίξω τώρα στα γεροντάματα, αφού όπως προείπα δεν έχω την απαραίτητη υπομονή, αλλά για να ξέρω την ιστορία ενός είδος παιχνιδιών που γέμιζε τα ομορφότερα χρόνια της ζωής μου (εφηβεία και φοιτητής).

Έτσι λοιπόν βρήκα αυτή τη σειρά βίντεο που εξιστορεί την πορεία των νεκρών πια adventure games:

Adventure Games Part 1Adventure Games Part 2Adventure Games Part 3Adventure Games Part 4Adventure Games Part 5

2 σχόλια: