Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Greek Gamer No18: Guerrilla War για NES


Θα ήθελες κι εσύ να πάρεις μέρος σε κάποια επανάσταση της ιστορίας; Μήπως η πολιτική σου ιδεολογία γέρνει...πως να το πω...λίγο αριστερά και τα περισσότερα video games ηρωποιούν τους...καπιταλιστές. Fear not καλέ μου αριστερέ gamer γιατί υπάρχει ένα παιχνίδι που θα το απολαύσεις στα σίγουρα. Το Ιαπωνικό όνομα του παιχνιδιού είναι Guevara και σε Ευρώπη και Αμερική μετονομάστηκε σε Guerilla War...για προφανείς λόγους.

Βρισκόμαστε κοντά στο 1953 και σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε με τα χειριστήρια μας τον Che Guevara και τον Fiddel Castro στην Κουβανική επανάσταση. Μπορεί η ιστορία του παιχνιδιού να παραπέμπει σε real time strategy όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1987 και αυτό σημαίνει πως έχει αρκετή δράση ώστε να κάνει ακόμα και τον Stalone να ζηλέψει.

Τα δύο κουμπιά του NES είναι βασικά σε αυτό το παιχνίδι. Με το ένα κουμπί κάνεις χρήση του όπλου σου που μπορεί να είναι από ένα τυπικό machine gun μέχρι laser και flamethrowers. Με το άλλο κουμπί πετάς τις unlimited χειροβομβίδες σου που οι δημιουργοί του παιχνιδιού σκέφτηκαν να σου δώσουν. Και πίστεψε με θα τις χρειαστείς...όλες. Το κουμπί start έχει δύο βασικούς ρόλους. Ο πρώτος είναι να κάνεις παύση σε περίπτωση που κάποιος από την Vodafone, Cosmote ή Wind αποφασίσει να σε διακόψει για να σου πουλήσει τη νέα του μεγάλη προσφορά και ο δεύτερος ρόλος είναι να κάνεις χρήση των επίσης unlimited continues του παιχνιδιού.

Αν οι χειροβομβίδες είναι χρήσιμες τότε τα unlimited continues είναι ζωτικής σημασίας για ένα παιχνίδι σαν το Guerilla War. Και αυτό γιατί σε διαφορετική περίπτωση το παιχνίδι θα ήταν unplayable και καθόλου διασκεδαστικό. Το επίπεδο δυσκολίας είναι κάτι παραπάνω από Hardcore όμως λίγο οι άπειρες συνέχειες που οι καλοί μας σχεδιαστές σκέφτηκαν να βάλουν και λίγο η εξάσκηση μπορεί να κάνει το παιχνίδι από Hardcore ….hardcore μείον 1. Ναι όσο και να προσπαθήσεις δεν γίνεται πιο εύκολο. Ακόμα και στο διπλό το παιχνίδι κρατάει το ίδιο υψηλό επίπεδο δυσκολίας.

Οι ήχοι του παιχνιδιού είναι ικανοποιητικοί όμως εκεί που δίνει ρέστα είναι η δυναμική μουσική που σε κάνει να νιώθεις πως πρέπει να σκοτώσεις τους πάντες στην οθόνη σου. Σε γενικές γραμμές η μουσική του παιχνιδιού είναι ένα τυπικό δείγμα του τι μπορεί να κάνει ένας καλός μουσικός με τα φτωχά 8 bit του NES.

Μπορεί η top down οπτική του παιχνιδιού να θυμίζει περισσότερο Ikari Warriors όμως προσωπικά το παιχνίδι θυμίζει περισσότερο Metal Slug...και κατά μια έννοια για μένα είναι ο “παππούς” του Metal Slug. Το παιχνίδι είναι της SNK, σώζεις prisoners of war, έχεις χειροβομβίδες, όπλα που θυμίζουν το Metal Slug, οχήματα σαν το Metal Slug, άφθονη δράση και διπλό...νομίζω πως όλα αυτά το κάνουν να είναι ένα από τα παιχνίδια προπομπός του Metal Slug.

Παππούς όμως ή όχι το παιχνίδι είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς και γεμάτους δράση τίτλους του NES. Σίγουρα λίγο πιο δύσκολο να βρείτε κάποια φυσική κόπια του παιχνιδιού όμως...το pirate bay άνοιξε ξανα...και το παιχνίδι υπάρχει και σε arcade έκδοση. Οπότε βρείτε το και καλή διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου