Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΟΤΕ, Ιντερνετ και Ταχύτητα


Η αλήθεια είναι πως μένω λίγο μακριά (Πλάκα Κερατέας). Όμως εκεί που μένω δεν είναι καμιά ακατοίκητη περιοχή. Υπάρχει κόσμος και μένει μόνιμα. Οπότε θεωρούσα πως ο ΟΤΕ θα έχει μεριμνήσει και για τις...πιο απομακρυσμένες περιοχές και πως τα 4Mbps που μας υποσχέθηκε για ταχύτητα ίντερνετ πριν από ένα χρόνο θα ήταν κάτι που μπορούσε να μας το προσφέρει. Και έτσι έγινε...για έναν χρόνο μόνο.

Πριν από έναν μήνα περίπου ξεκίνησαν τα προβλήματα. Αρχικά υπήρχε συχνή αποσύνδεση του τηλεφώνου και κατ'επέκταση και του Ιnternet. Αφού το έφτιαξαν αυτό η ταχύτητα του Ίντερνετ κυμένονταν. Μεγαλύτερη ταχύτητα ήταν τα 4 Mbps και η μικρότερη 800kbps.  Ενημερώνω τους τεχνικούς και μέσα σε δύο μέρες το έφτιαξαν...κλειδώνοντας το στα 2Mbps. Ξαναμιλάω με τους τεχνικούς πως εγώ πριν είχα γρηγορότερη ταχύτητα (συγχρόνιζε και έμενα σταθερό στα 4Mbps τις περισσότερες φορές όμως καμιά φορά έπεφτε στα 3,8Mbps ή 3,6Mbps) γιατί τώρα πρέπει να πέσω στα 2Mbps. Η απάντηση τους ήταν γιατί είμαι μακριά από κόμβο.

Δηλαδή για να καταλάβω τη λογική του ΟΤΕ. Εγώ τόσο καιρό βρισκόμουν πιο κοντά σε κόμβο και τώρα...σηκώθηκε το σπίτι και πήγε πιο μακριά? Έκανε κάποιες ρυθμίσεις ο τεχνικός τους (αφού με ρώτησε τι δουλειά κάνω στο Ίντερνετ και χρειάζομαι 4Mbps και αφού μου ζήτησε να ρωτήσω τους γείτονες να μου επιβεβαιώσουν πως και αυτοί συγχρονίζουν στα 2Mbps) και το άφησα το θέμα για καμιά βδομάδα περίπου να δω πως θα πάει.

Το Σαββατοκύριακο γαμήθηκε ο Δίας. Προσπαθούσα να δω έναν χάρτη στο google maps και δεν άνοιγε τίποτα, οι σελίδες άνοιγαν πιο αργά και από το να συνδεόμουν με dial-up modem. Ξαναδήλωσα λοιπόν το πρόβλημα και σήμερα αφού έκαναν έναν καθαρισμό στη γραμμή μου υπενθύμισαν πως επειδή η απόσταση είναι μεγάλη δεν μπορώ να έχω 4Mbps. Ανάφερα λοιπόν πάλι πως πριν λειτουργούσε και η απάντηση ήταν "δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα καλώδια". Δηλαδή ο ΟΤΕ ποιόν περιμένει για να αλλάξει τα καλώδια του και να προσφέρει τυπικές υπηρεσίες Ίντερνετ σε ένα σπίτι που απέχει μόλις 4km μακρυά από τη πόλη του Λαυρίου. Και μάλιστα το 2015 που όλοι περιμένουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα και hoverboards (α, ρε back to the future μας γέμισες με ελπίδες).

Αυτό λοιπόν που ζητάω από τον ΟΤΕ δεν είναι να έχω μια υπηρεσία που πριν ένα μήνα δεν είχα και δεν μπορούν να μην την προσφέρουν. Ζητάω να έχω αυτό που είχα και πριν. Προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ο ΟΤΕ οφείλει να το λύσει. Όταν κάτι χαλάει τότε ο πάροχος σου έχει την υποχρέωση να το φτιάξει. Και όχι θα σας βάλουμε στα 2Mbps επειδή ....έτσι.

Το άλλο που με τρελαίνει είναι η λογική πως αφού έχεις 2Mbps είσαι καλά. Όπως εξήγησα και στο τεχνικό όταν σου χαλάσει η τηλεόραση τρεμοπαίζει για παράδειγμα και κάποιος σου τη φτιάξει τότε αυτή πρέπει να λειτουργεί όπως πριν. Αν σου τη φέρει χωρίς χρώμα δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να δεχθείς πως την έφτιαξε. Πρέπει η εταιρία να είναι σωστή απέναντι στους πελάτες.

Το τρίτο θέμα που με τρελαίνει είναι πως στο site τους γράφουν πως στη περιοχή προσφέρουν Ίντερνετ 4Mbps. Προσοχή στο site δεν γράφει μέχρι 4Mbps αλλά Double Play 4Mbps. Άρα εγώ, ο πελάτης περιμένω να πληρώσω για 4Mbps και να έχω 4Mbps...και όχι δύο. Αν δεν μπορούν να το προσφέρουν ας το λένε εξ'αρχής. Ή απλούστατα ας αναβαθμίσουν τις γραμμές τους. Είμαι σίγουρος πως τις τηλεφωνικές γραμμές τις περιοχής που μένω τις χρησιμοποιούσαν οι εργάτες των μεταλλείων για να κάνουν τηλεφωνικές φάρσες.

Από τη στιγμή που ο ΟΤΕ έκανε τον καθαρισμό της γραμμής (περίπου 11:00 το μεσημέρι) έχω αποσυνδεθεί 2 φορές από το Ίντερνετ. Τουλάχιστον όμως με ξανασυνδέει με ταχύτητα 4Mbps. Είναι πραγματικά θλιβερό το 2015 να κάνουμε συζήτηση για την ταχύτητα του Ίντερνετ. Μια υπηρεσία που θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας. Γρήγορο χωρίς διακοπές Ίντερνετ. Πραγματικά ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου