Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Το νέο PC του Eric S. Raymond


Ο Eric S. Raymond είναι ένας από τους γνωστότερους χάκερς που παρά τα 57 του χρόνια γράφει κώδικα και κάνει την τεράστια μηχανή της πληροφορικής και του ιντερνετ να κινείτε (μαζί με τον Linus Torvalds και τον Richard Stallman είναι η ιερή τριανδρία της πληροφορικής...ακόμα και αν δεν είναι εύκολο να τα βρουν μεταξύ τους). Μερικά από τα ανδραγαθήματα του στα τόσα χρόνια της χακεροζωής του έχει γράψει βίβλια όπως το The Cathedral and the Bazaar και το The art of Unix Programming, έχει γράψει κώδικα για το open source παιχνίδι Wesnoth (οι λάτρες των strategies μπορεί να το έχουν παίξει), έχει γράψει άπειρα HOWTOs, φυσικά το πασίγνωστο How to become a hacker, έχει συνεισφέρει με τον κώδικα του σε πολλά projects όμως το σημαντικότερο του κατόρθωμα είναι το Open Source movement.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνει κανείς είναι ένας άνθρωπος με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Θα φαντάζεται λοιπόν κανείς πως ένας τόσο αξιοπρόσεχτος και μεγάλος χάκερ πως και δεν δουλεύει σε μια μεγάλη εταιρία όπως η Microsoft για να βάζει πολλά λεφτά. Ε, λοιπόν η Microsoft τον είχε πλησιάσει πριν μερικά χρόνια όμως αυτός πιστός στην ιδεολογία των χάκερς αρνήθηκε (μπορείτε να βρείτε το σχετικό άρθρο εδώ. Έτσι λοιπόν ζει μια σχετικά λιτή ζωή και ενώ συνεχίζει και δουλεύει σε διάφορα projects που απαιτούν γρήγορους και δυνατούς υπολογιστές και μνήμη αυτός κάνει την δουλειά του με έναν απλό Core 2 Duo. Μέχρι πριν από μερικές μέρες δηλαδή...

Πριν από μερικές μέρες λοιπόν και με το funding που έγινε από τους διάφορους φίλους του το κανάλι Tek Syndicate αποφάσισε να κάνει την καλύτερη δυνατή χρήση των χρημάτων που μαζεύτηκαν και να του χτίσει ένα δυνατό μηχάνημα για να κάνει γρηγορότερα και πιο αποδοτικά την δουλειά του.

Το μηχάνημα λοιπόν έχει τα παρακάτω κομμάτια:
Κουτί: ΝΖΧΤ Η630
Motherboard: Asus X99
CPU: Intel Xeon E5 1650v3
Heatsink: Noctual NH-D15
RAM: Crucial 32GB DDR4
SSD: Plextor px-g512m6e
HDD: Deskstar HGST NAS 3TB
PSU: NZXT Hale90v2

Με ένα τέτοιο σύστημα ο ESR θα μπορεί να κάνει την δουλειά του για αρκετό καιρό ακόμα. Φυσικά το OS που χρησιμοποιεί ο ESR είναι Linux και ο αγαπημένος Window Manager είναι το απλοϊκό I3.
Άντε Eric...καλοδούλευτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου