Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Λίγα λόγια για το εκλογικό αποτέλεσμα (Εκλογές 2015)


Τέλος και οι εκλογές του 2015. Οι πολίτες ψήφισαν, οι νόμοι δούλεψαν και τώρα έχουμε μια νέα κυβέρνηση που δεν έχει καθίσει ξανά στο κυβερνητικό τιμόνι. Μια κυβέρνηση που δεν έχει κλέψει και καταχραστεί, που τουλάχιστον ιδεολογικά είναι με το μέρος του λαού και που δίνει την ελπίδα στους Έλληνες (τουλάχιστον στους Έλληνες που γέρνουν το κεφάλι...αριστερά). Ας αρχίσουμε με τα θετικά αυτών των εκλογών.

Καταρχήν έχουμε τον νεότερο πρωθυπουργό στην Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μόλις 40 χρονών και αν τον συγκρίνεις με τους προκατόχους του είναι...νήπιο. Οι εποχές είναι διαφορετικές και πιστεύω πως ένας νεότερος στο τιμόνι θα κάνει την διαφορά. Τόσο εξ'αιτίας της απειρίας του όσο και για την πιο "φρέσκια" σκοπιά με την οποία πιθανών να αντιμετωπίσει τα πράγματα. Φυσικά ενέχει κινδύνους όμως δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα αν βαδίζεις μόνο το μονοπάτι που έχει βαδίσει όλος ο κόσμος πριν από σένα.

Μετά έχουμε μια αριστερή κυβέρνηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δηλαδή έχουμε μια δεύτερη αριστερή κυβέρνηση που όμως έχει μια γεύση κάπως πιο...κομμουνιστική (ΚΚΕ Εσωτερικού). Αυτό για μένα είναι θετικό αφού είμαι κι εγώ από αυτούς που το κεφάλι το γέρνουν...αριστερά.

Ως άθεος συμφωνώ απόλυτα με την κίνηση του Τσίπρα να ορκιστεί με πολιτικό όρκο. Ίσως είναι μια πρώτη ένδειξη για τον διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας. Βέβαια αυτή τη στιγμή την Ελλάδα την καίνε πιο βαρβάτα ζητήματα από αυτό της θρησκείας όμως το βάζω και αυτό στα θετικά.

Ο κόσμος επιτέλους βγήκε από το "matrix" που για 40 χρόνια σχεδόν μας έχει ταλαιπωρήσει. Δεν εκλέχτηκε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ αλλά "κάτι άλλο". Και το σημαντικό είναι πως ο λαός επιτέλους ξύπνησε από το δικομματισμό που τον είχε νανουρίσει εδώ και χρόνια. Είναι μια ένδειξη πως όποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του πάει σπίτι του...είναι η δημοκρατία. Έτσι πρέπει να λειτουργεί ο ψηφοφόρος και όχι με την νοοτροπία "αυτό ψηφίζω τόσα χρόνια αυτό θα ξαναψηφίσω".

Στα αρνητικά τώρα...Δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ με το 51% των ψήφων του λαού αλλά με την βοήθεια "bonus" των 50 εδρών. Αυτό σημαίνει πολλά για ένα νέο κόμμα που στο χέρι του είναι να μην χρειαστεί το bonus στις επόμενες εκλογές.

Αναγκαστικά έπρεπε να γίνει συγκυβέρνηση και το πιο ανώδυνο κόμμα για συγκυβέρνηση θα ήταν ιδανικά το ΚΚΕ όμως εκεί στο ΚΚΕ έχουν κολλήσει σε άλλες εποχές και περιμένουν να γίνουν κυβέρνηση αυτοδύναμα γιατί...έτσι. Τελικά έκανε συγκυβέρνηση με την ΑΝΕΛ και αν και έχει κατακριθεί από πολλούς εγώ θεωρώ πως καλά έκανε. Σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να κάνει συγκυβέρνηση με κάποιο εκ των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ ή ΧΑ.

Το αστείο είναι πως ο Γεωργιάδης τελικά δεν φεύγει από τη χώρα. Βγήκε βουλευτής. Πραγματικά ποιος θεωρεί τον Γεωργιάδη άξιο να είναι βουλευτής δεν μπορώ να το καταλάβω. Τώρα περιμένουμε τους υπόλοιπους πολιτικούς που έκαναν δηλώσεις για την περίπτωση που θα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ψηφίζουν κάποιοι των Γεωργιάδη για βουλευτή έτσι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπήρχε κόσμος που στήριξε τον ΓΑΠ. Τόσο κακή μνήμη έχει ο Έλληνας τελικά ή τόσο εύκολα μπορεί να τον πείσει κάποιος; Δεν ξέρω.

Για την ΧΑ τι να πούμε. Είναι γνωστό πως ο Έλληνας λίγο ρατσισμό τον έχει μέσα του. Λίγο αυτό, και λίγο το κυνήγι μαγισσών της κυβέρνησης Σαμαρά κατάφερε πάλι η ΧΑ να μπει στη βουλή. Ή έχουμε ναζιστές ψηφοφόρους ή απαίδευτους ψηφοφόρους.

Αφού λοιπόν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το τέλος του κόσμου, τους καβαλάρηδες της αποκάλυψης και τη δευτέρα παρουσία. Μόνο αυτό δεν είπαν οι δεξιοί για να αποτρέψουν τον κόσμο από το να ψηφίσει ελεύθερα και χωρίς τρομοκρατία το κόμμα που επιθυμεί.

Τέλος ας ελπίσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι άξιος να κυβερνήσει την Ελλάδα και να βγάλει τους Έλληνες από το βούρκο που μπήκε με την ασυδοσία των δύο προηγούμενων κομμάτων που κυβέρνησαν. Αυτό είναι η ελπίδα. Η υπόσχεση του Έλληνα ψηφοφόρου θα πρέπει να είναι η άμεση τιμωρία και του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που τα κάνει και αυτός σκατά. Άντε και καλή τετραετία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου