Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Τα 3 καλύτερα Anime


Τα anime είναι μια ξεχωριστή κατηγορία σειρών κινουμένων σχεδίων. Δυστυχώς ο κόσμος πολλές φορές νομίζει πως είναι για παιδιά όμως κάνει λάθος. Τα καλύτερα anime δεν θα μπορούσαν να τα δουν παιδιά του δυτικού κόσμου (εκτός αν θέλαμε μητέρες να κράζουν στους δρόμους για την βια και το σεξ στη τηλεόραση). Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα είναι καλύτερα και από Αμερικάνικες σειρές.

Η σειρά λοιπόν είναι τυχαία. Οπότε ξεκινάμε στα γρήγορα:

Death Note


To Death Note είναι το αγαπημένο Anime ακόμα και αυτών που δεν παρακολουθούν Anime. Ο καλύτερος μαθητής Λυκείου στην Ιαπωνία, ο Light, βρίσκει ένα σημειωματάριο στο οποίο αν γράψεις το όνομα κάποιου πεθαίνει. Ο Light αποφασίζει να "καθαρίσει" την Ιαπωνία με αυτό το σημειωματάριο από τους εγκληματίες. Όμως στο δρόμο του βρίσκει τον διασημότερο και ευφυέστερο Detective στο κόσμο, τον L. Η μάχη μεταξύ τους είναι φοβερή. Είναι σαν να παρακολουθείς δύο μεγάλους σκακιστές να παίζουν μια δυνατή παρτίδα σκάκι. Πραγματικά ένα από τα καλύτερα Anime που μπορεί να δει ακόμα και κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με την Ιαπωνική τέχνη.

Rurouni KenshinO φημισμένος battosai, Himura Kenshin μετά τον πόλεμο του Bakumatsu αποφασίζει να αφήσει πίσω το αιματηρό παρελθόν του και να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του για το δίκαιο τον αδυνάτων. Οπλισμένος με όρκο να μην σκοτώσει ποτέ ξανά κανέναν άνθρωπο και το σπαθί με την ανάστροφη λεπίδα γίνεται βοηθός στη σχολή πολεμικών τεχνών της Kamiya Kaoru. Όμως το παρελθόν του δεν τον αφήνει σε ησυχία και έρχεται αντιμέτωπος με πολλούς αντιπάλους που τον φέρνουν κοντά στο δίλημμα να σκοτώσει ξανά και να φέρει στην επιφάνεια τον φονικό του εαυτό, τον battosai the manslayer. 

Plawres Shansiro


Αυτό είναι ένα από τα Anime που αγαπούσα να βλέπω μικρός. Όταν λέω μικρός εννοώ πολύ μικρός. Θυμάμαι πως ακόμα πήγαινα νηπιαγωγείο. Δυστυχώς δεν βρήκα trailer ή το intro της σειράς (αν και κάποτε το youtube έβριθε από το συγκεκριμένο υλικό). Το Plawres βγαίνει από τις λέξεις Plastic Wrestling και στην ουσία αυτό είναι όλο το anime. Ο Shansiro Sugata μαζί με τον πλαστικό του πολεμιστή ρομπότ Jumaru προσπαθεί να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα πλαστικών ρομπότ. Δεν έχει το βάθος του Death Note ή τον ρομαντισμό του Rurouni Kenshin αλλά πάντα μπορώ να δω ανάλαφρα ένα επεισόδιο. Και φυσικά ο σχεδιασμός του Jumaru είναι απίστευτος.

Άλλα anime που θα ήθελα να αναφέρω σαν honorable mentions είναι τα παρακάτω:
Neon Genesis Evagelion: Συνδυάζει φιλοσοφία, θρησκεία και επιστημονική φαντασία.
Iga no Kabamaru: Άλλο ένα anime από τα παλιά που το χαρακτηρίζει μόνο μια λέξη: ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ!!!!!!
Voltron: Πέντε λιοντάρια ένα Ρομπότ! Κι αυτό από τα παλιά!!!!

Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα όμως θα χρειαζόταν ένας πάπυρος με μήκος με τον αριθμό googolplex οπότε σταματάω εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου